Ägg och bacon och Siri von Essen.

Hallå hallå! Ni har inte hört från mig på ett litet tag, men jag har haft fullt upp med alla förberedelser inför halloweenfesten. Det blev väldigt bra tillslut! Hanna och Mathilda sov över här igår kväll så idag har jag varit med dem en stund på förmiddagen. När de åkte hem så åt jag lunch med Frida bestående av ägg och bacon, medan jag tittade på lilla Siri som sov så fint i fönstret. Jag har ju förresten glömt att berätta att allt gick bra när hon kom i lördags,  och hon är nog den gulligaste katten på hela jorden!
Senare ikväll ska jag på en liten spakväll hemma hos Moa, det blir nog mysigt!
Det kommer bilder från festen snart, men jag vet inte riktigt när.
Ha det bäst!

A night at the opera.

Hallå igen! Eftersom jag uppdaterat så dåligt som kommer ett litet inlägg till på en gång! Jag glömde nämligen att skriva om mitt musikalbesök. Igår gick jag på "Crazy for you" på operan med hela min klass, det var väldigt kul! Den hade egentligen allt som en klassisk musikal behöver; sång, musik, kärlek, bekymmer, tjusiga kläder och massor av riktigt härliga dansnummer. De steppade en hel del i den, och de var väldigt duktiga på det. Den var hur som helst värd att se, så gör det ni med! Här kommer några bilder. (Det är väldigt dåliga och suddiga bilder, för jag hade ju bara med mig mobilen att fota med)



Här sitter de på rad. Frida, Joar, Ebba, Moa och Nora. Moa tycker att det ska bli jättespännande!



Här har vi Evelina och Nanna.



Här kan man skymta Alfreds huvud, Elias huvud, en okänd tjej från skolan, Ingela, Alva, Wilma, Annie, Ebba, Olivia och Kimya.( haha,bildera är verkligen suddiga!)

Det var allt jag hade, hejdå igen!

Vi ska sy och vi ska klippa.

Hej! Förlåt för att jag inte har uppdaterat på ett tag, men har haft fullt upp. Nu har jag ÄNTLIGEN avslutat mitt lilla syprojekt som jag har hållt på med, det känns skönt. Här är symaskinen, den är Christines bara så ni vet.



Ni får inte veta vad jag håller på med, så jag la upp en bild där bara en liten del av arbetet är med. Jag kommer att avslöja senare vad det är för något, men inte än. Så här hemlighetsfull är jag.



Men det gick ju bra, så tummen upp!

Nu tänker jag inte berätta något mer om detta så över till något annat, nämligen Siri! Imorgon kväll hämtar vi henne, jag är jätteglad! Gud vad mysigt med en liten mjuk, underbar, gosig kattunge som springer runt i huset. Jag längtar ihjäl mig snart!

Ni får ha det bra och ta hand om er. Puss och kram!


MY MILK TOOF en mörk måndagskväll.

Hej på er! Hoppas att ni har haft en bra start på veckan! Själv har jag varit väldigt trött, men jag har lyckats ta mig igenom dagen hyfsat bra. Den här veckan har vi läsvecka i skolan, det är skönt. Då läser vi på nästan alla lektioner och man får ha med sig kudde! Jag funderar på att ta med min mysiga pläd men det är nog att gå för långt. Om ni har en ganska tråkig måndagskväll, precis som jag, så kan jag tipsa om en bra blogg. Den heter "MY MILK TOOF" och är nog det gulligaste som finns. Den handlar om två små mjölktänder som heter Ickle och Lardee och den berättas nästan som i sagoform. Det är en person som lägger ner otroligt mycket tid på att skapa små mjölktänder i lera, fixa fram saker i mini storlek åt dem, fota dem i olika sammanhang och sedan blogga om det. Allt detta gör denna person bara för att sådana som jag ska få skratta lite en mörk måndagskväll, och det tycker jag är väldigt fint. Ni kanske inte riktigt förstår vad jag menar, så här kommer några bilder.
Visst är det det finste och gulligaste och mysigaste ni har sett!? Om ni fortfarande inte förstår vad bloggen handlar om kan ni ju alltid kolla in den: http://mymilktoof.blogspot.com/
Hoppas att ni drömmer sött! Vi hörs senare!

The awesome tree of clothing.

Jag har ju inte visat så mycket av mina kläder i bloggen och det är ju synd eftersom kläder är något som jag tycker mycket, mycket om. Jag är lite halvt shoppinggalen och har handlat mycket nya höstkläder. Här kommer mina höstfavoriter i ett träd.
Här är det. Mitt klädträd. Visst är det fint?
Grön klänning: Monki 350 kr
Orange kofta: H&M 100 kr
Puderbeige blus: Monki 350 kr
Blommig knytblus: Monki 300 kr
Knästrumpor: H&M 80 kr för två par
Basker: Monki 80 kr



Randig klänning: H&M 100 kr
Röda strumpbyxor: Indiska 80 kr
Senapsgul kjol: Monki 300 kr
Roströd blus: Monki 300 kr



Vinröd halsduk: BikBok 200 kr
Svart polotröja: H&M 150 kr

Haha, det slår mig nu att nästan alla mina kläder kommer från Monki och H&M! Jag gillar deras kläder, så det är väl inte så konstigt egentligen. Men jag gillar också mååååånga andra affärer som till exempel Zara, Topshop och Beyond Retro. Jag gjorde  ett träd med skor och väskor också, här är det.
Ryggsäck: Grekland, men märket är David Jones.
Brun axelremsväska: BikBok 130 kr
Alla skorna är från mammas fina skogarderob, så på de vet jag inte pris eller inköpsställe, men jag hoppas att ni kan få inspiration av dem ändå!
Här är ett par bruna gubbskor som skär in något så fruktansvärt i hälen när man ska sätta på sig dem.
Två par klackskor. Ett par svarta med spännen, som ni också kan se på headern (jag vill adoptera dem!), och ett par jättefina vinröda i mocka.
Idag har jag inte gjort något särskilt. Jag har läst lite, ätit god gulaschsoppa i Skattkärr och planerat lite mer inför halloweenfesten. Nu ska jag få i mig något mer att äta, dricka te och slappa framför tv:n. Kanske hinner jag också kolla på ett nytt avsnitt av "Pretty little liars". Nu är det tillbaka efter ett "midseason break", yaaay! Kolla in den serien, den är bra!
Puss, hej och sov så gott!

Supertanten

Tjenare allihopa!
Idag har jag testat något nytt. Jag har testat att vara en supertant. En supertant kokar sylt, bakar tantiga kakor,syr och gör andra allmänt tantiga saker. Jag har egentligen mest provat på det första, men jag tycker att det räknas ändå. Hur som helst så fick jag ett litet ryck idag och ville pyssla och greja. Så jag och mamma åkte in till stan och jag gick loss inne på Panduro. Det var trevligt. Resultatet blev ungefär såhär.
Jag har kokat egen blåbärssylt, köpt fina hösttyger, gjort världens godaste jordnötspraliner och blandat ihop ett eget varmchokladpulver med smak av vanilj, chili och kardemumma.
Här är sylten och chokladpulvret.
Och jordnötspralinerna. De är helt underbart goda och har ett hårt skal av choklad. När man biter i det kommer det ut en vääääääldigt god och krämig jordnötsfyllning som smälter i munnen, mmmmmmm.
Bordet som allt står på är förresten mitt blivande skrivbord. Jag hittade det på Solareturen och tänkte att med lite vit färg så skulle det allt bli fint. Idag har Tomas grovslipat det och sedan ska det bara slipas lite mer och som sagt målas vitt. Vad tror ni om det?
Anledningen till rubriken är den nya boken "supertanten" av Elin Ek (mer känd som Grynet i TV). Jag tycker att den verkar rolig och alldeles jätteanvändbar! Så fort man vill plocka på sig några extra pensionärspoäng är det ju bara att plocka fram den och börja! Köp den vetja!
Nu måste jag sluta för jag ska på "get togheter i det nya köket" hos några bekanta.
Ha det bra, det ska jag!

Professor Klara.

Goddagens! Idag har jag som vanligt varit i skolan, men jag har gjort två prov och ett läxförhör. Hoppas, hoppas, hoppas att det gick bra! På NO lektionen fick vi göra något som var helt nytt för mig. Vi skulle få vatten att koka med hjälp av en brännare! Det gick ju sådär kan jag säga. Någon lektion framöver kommer jag att få ta brännarkörkort, och det får vi ju se hur det går.... Det var i alla fall roligt och vi fick ta bilder, så här kommer några.
Här är jag! Professor Klara. Med både labbrock och skyddsglasögon.(förlåt för den dåliga bildkvalitén.)
Jag, Nanna och Mathilda jobbade tillsammans.
Men Joar var också med på ett hörn, för han kunde inte låta bli att hela tiden komma och rätta oss när vi gjorde fel.
Det här var den enda bilden jag fick på Mathilda eftersom hon bara ville ta kort på andra.
Men jag fick många fina bilder på Nanna.
Här är Hanna.
Här är Magdalena.
Och här är Wilma. Hon var mycket koncentrerad och det gav resultat, för hon klarade allt utmärkt!
Frida var en väldigt stolt lärare.
Det var den roligaste NO lektionen jag har haft! Men nu ska jag till teatern och jobba lite.
Professor Klara önskar er en fortsatt trevlig torsdag!

90-tal, fina klänningar och Lilla Åland.

Hejhej! Nu sitter jag och letar efter inspiration på olika bloggar och hemsidor. Jag dreglar över Elsa Billgrens fina klänningar och prylar, suktar efter byxdresser från 90-talet från Beyond Retro och jag önskar, önskar, önskar att jag ägde en Lilla Åland stol. Men, men, man kan ju inte få allt man vill ha. Har tyvärr ingen bild eftersom jag har snott Almas mac och är lite nybörjare på hur allt fungerar....men lägger upp ett inlägg med bilder sen eller imorgon.
Ha det bäst!

ELLEx2

Hejhej! Idag var det vääääldigt grått och trist ute, och då blir jag vääääldigt nere. Så därför gick jag ner till Konsum och köpte mig en välbehövlig ELLE INTERIÖR. Där fanns det massor av fina inredningstips som gjorde kvällen lite gladare.
Där fanns det saker som var väldigt fina och häftiga.
Men den här var nog mest häftig...
Jag tycker att det var en väldigt bra idé att måla en klocka på väggen och sätta en riktigt i toppen, vad tycker ni?
Det fanns ett gulligt barnrum med.
Och en exremt fin garderob med både tyllkjolslampa, klädställning, lådor, skohylla och massor av andra bra grejer!
Idag hade jag sån tur att Alma hade fått sin vanliga ELLE tidning, så jag fick dubbel inspiration!
Där fanns det såklart också massor av fina grejer, här är några favoriter.
Carina Bergs coola röda kappa.
Parfymen "OH LOLA!" från Marc Jacobs.
Vackra klänningar, knytblusar och kragar från 30- och 40-talet.
Fyra sidor om bakverk med choklad!
Det var nog det jag hade för idag. Puss och hej!

Söndagsångest, katter och ostfrallor.

Blä! Imorgon är det skola igen. Jag orkar inte. Kan inte hela livet bestå av helger? Det skulle vara skönt. Eller så skulle man kunna vara en katt. Då behöver man ju bara äta, sova och kanske jaga lite möss då och då. Katter har inga läxor och dessutom gosar folk med dem hela tiden. Hur härligt låter inte det?



Jag vill vara som söta Siri. ( bild snodd av frida)

Idag kom HanniBananni hit. Hon, jag och Christine gick på höstsalongen på muséet. Det var fint. Sedan skulle jag och Hanna gå på stan en stund, jag köpte ett par svarta tumvantar på Monki. När vi kom hem så åt vi och sedan skulle vi planera vår halloweenfest som vi ska ha, vi fick några roliga idéer.

Nu ska jag strax äta kvällsfika med te och nybakta ostfrallor.
Hejdå!

When the moon hits your eye like a big pizza pie.

Hallå! Här kommer receptet på pizzan vi gjorde igår. Enjoy!



Först ska man göra botten.(men allra först, sätt ugnen på 225 grader!)
Till botten behöver man:
4,5 dl mjöl
25 g jäst
0,5 tsk salt
1,5 msk olja
1,5 dl ljummet vatten

Blanda samman allt i en bunke tills det blir en fast deg. Låt degen jäsa tills den blir dubbelt så stor, kavla sedan ut den på en plåt med bakplåtspapper.



Sedan är det dags att bre på tomatsåsen. Vi använde helt vanliga passerade tomater, men man såklart göra egen om man vill det.



Sedan ska all topping på. Där får man ha precis vad man vill. Men ost tycker jag är ett måste!



Sätt in den i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut och skär upp i bitar. Njut!

Nu ska jag se på Misfits och sedan bege mig mot teatern och premiären av Cabaret. Ha det bra!

Ja må hon leva!

Godmorgon! Idag gick jag upp extra tidigt för Christine fyller år! Vi skulle överraska henne med paket och frukost på sängen, jag var trött kan jag säga men det gick bra ändå. Vi hade fixat en ganska speciell, men rolig, present och jag tror att hon tyckte om den. Jag tänkte att jag kanske skulle skriva en grattishälsning här i bloggen, så grattis Christine!

Igår skrev jag att jag skulle lägga upp receptet på pizza, men det blev lite sent eftersom att bion inte slutade förens ungefär halv 12. Då var jag trött och orkade inte lägga ut något recept. Just nu hinner jag inte heller, för vi får gäster klockan 11 och jag måste göra mig i ordning. Men jag lovar att lägga upp det när de har åkt hem.


Som jag skrev så såg vi ju på "En Dag" igår. Den var så himla fin, men väldigt sorglig. Jag var nära på att börja gråta, och jag gråter aldrig till filmer (förutom till Titanic) så det måste väl ändå betyda att den var bra? Den är i alla fall på min topp tre lista över fina filmer, där finns också "The timetravelers wife" och "The notebook". Alla filmer är absolut värda att se!

Men nu måste jag rusa, gästerna kommer när som helst. Senare ikväll ska jag förresten jobba i foajén på premiären av Cabaret som Värmlandsteatern sätter upp. Hoppas att vi ses där. Willkommen, Bienvenue, Welcome!

One day.

Hejhej! Nu sitter jag här i köket och bloggar från fridas mac. Den är fin. Jag har nyss kommit hem från skolan och senare ikväll blir det hemgjord pizza och sedan bio. Jag, Alma ocg Frida ska se "En dag", den har premiär idag. Det blir nog bra. Kanske lägger upp recept på pizzan sen också. Ha det bra!

Som ett obehagligt allvar drar sig hösten in i stan.

Nu har jag varit hemma från skolan två dagar i rad. Jag vet att det inte är bra och jag vet att jag inte borde. Det är bara det att vissa dagar känns det som att man skulle behöva vara hemma och gråta när man vill, titta på Misfits och äta chokladkaka. Vissa dagar vill man slippa låtsas att allt är bra, när det egentligen inte är det. Men imorgon ska jag gå, det har jag lovat mig själv. Det värsta med att vara hemma är att man missar så mycket, och  att man sedan måste jobba ikapp. Det är ungefär vad jag har gjort sedan jag kom till Snårstad, jobbat ikapp. Och inte vilket ämne som helst, utan matte. Så här såg bordet ut när jag pluggade förut.
Det är nog den tråkigaste bilden ni har sett, eller hur? Tråkigt var det också. Och när något är extremt tråkigt kan det lätt bli så här.
Nu är jag i alla fall klar och ska bara lära mig lite mer om fotosyntesen och cellandning. Men om jag ska orka mer tror jag att jag behöver en chailatte, så det ska jag göra nu!
Puss och hej!

These are a few of my favourite things.

Hejhej! Just nu finns det så otroligt mycket fina saker runt omkring mig. De dyker upp överallt! Här kommer några favoriter.
*God mat
Att Frida har flyttat är kanske inte en fin sak, men något bra för det med sig! Nu kan vi äta massor av god mat som hon inte tycker om, som pasta med tomatsås, chili, bacon och parmesan tillexempel.
*Sagolika sängar
Ja, hur mysigt är det inte med sängar som ser ut att vara hämtade direkt från en prinsessaga? Så här ser min ut just nu. Att Selma dessutom har hittat en ny favoritplats på mitt lapptäcke gör det hela om möjligt ännu mysigare.
* Extremt mjuka plädar
Idag köpte jag och mamma en ny pläd till min säng. Den är mjukare än alla kattungar i världen och fluffigare än alla moln i hela atmosfären. När man väl har krupit in i den är det svårt att hitta ut.....
*Weheartit
Weheartit känner nog de flesta till, men jag kan ändå inte låta bli att skriva med det. Åh! vad alla bilder där är vackra!
*Stringhylla
Något jag verkligen vill ha just nu är en Stringhylla. De är så fina! Jag skulle gärna ha en i rött eller någon annan häftigt färg. Tänk dig, en röd Stringhylla på väggen fylld med alla dina favoritsaker. snyggt, eller hur?
*Tyllkjolslampa
Och en lampa gjord av en tyllkjol skulle inte heller vara så fel.
*Kryddigt te
Det godaste teet just nu är Rooibos Chai. Det är ett rött chai te med smak av chili och vanilj. Det smakar kryddigt och alldeles underbart! Ett plus är att det är perfekt att göra chailatte på.
*Hembakat
Hembakat är ju godast, men vad är godast av det hembakade? Bullar såklart! Extra gott blir det om man dricker chailatte till.
Det var allt för idag.
Ciao!

Apfelpfannkuchen

Idag var det riktigt mörkt och kallt ute. Hösten kommer väldigt fort nu, och det tycker jag är mysigt. När jag kom hem till Snårstad idag blev jag sugen på något riktigt höstigt, därför gjorde jag Tyska äppelpannkakor, eller "Apfelpfannkuchen" som det heter på tyska! Så här gör man för att få 6 stycken pannkakor:
Häll 2,5 dl vetemjöl i en bunke.
Blanda i 1 tsk kanel, 1 tsk vaniljsocker, 1,5 tsk bakpulver och ett par nypor salt.
Rör om ordentligt och knäck i ett ägg.
Häll sedan i 2,5 dl mjölk, 2 msk matolja och 1 msk flytande honung.
Rör blandningen klumpfri.
Kärna ur ett rött äpple (gärna från trädgården!) och dela det i tunna klyftor. Blanda sedan i det i smeten.
Smält 1 msk smör i stekpannan på medelstark värme. Häll i ca 1 dl smet när smöret börjar fräsa.
När det blir bubblor som spricker över hela pannkakan är det dags att vända den. Stek ca en halv minut på den andra sidan och lägg upp pannkakakan på en tallrik medan du steker resten.
Servera med kanelsirap och voilá! Du har fått dig en äppelpannkaka av det bästa slaget!
Jag och mamma är ensamma hemma den här veckan eftersom att Frida är i stan och Tomas är i Tokyo(!), så det blir nog lika mysiga kvällar som den här resten av veckan också. Hoppas det i alla fall!
Gute Nacht!

And the words float out like holograms


Jag önskar att jag kunde skriva hela världen till dig. Alla blommor, fåglar, träd, människor och bilar. Alla gator, alla ljud och alla tankar. Ja, allt helt enkelt. Men det är lite svårt att få plats med världen på ett papper, så istället väljer jag att skriva min värld. Om hur jag har det. Just nu har jag det bra, på något vis är jag lycklig mitt i allt det hemska. Men hur känns lycka, om man inte har någon att dela den med. Jag vet svaret, och det tror jag att du också gör.

Time to chill.

Igår hade jag en väldigt fin dag med först bad och sedan mys med tjejerna.

Jag hade massor av badbomber från Lush och tänkte att det kanske var dags att använda någon.
Det var väldigt svårt att välja en, men till sist blev det den här. BLUEBERRY BOMB med ett hemligt meddelande.
Jag hade tänt ljus och det var väldigt mysigt.
Grodan fick vara med.
Och hjärtkudden också.
När man släppte i bomben pyste och fräste det som bara den. Vattnet blev alldeles lila och det doftade jättegott.
Ja, ni förstår nog vad jag menar, det var supermysigt!
Senare på kvällen begav jag mig mot skattkärr och de här fina tjejerna.
Vi skulle nämligen ha filmkväll, med chips, godis, dricka och film såklart.
Det var väldigt trevligt.
Förresten så var jag i Stockholm med de här korvarna förra helgen, här kommer några bilder.
Ebba och Wilma på tåget.
Mathilda på tåget.
Och jag som provar min blivande bröllopsklänning på Beyond Retro.
Det var nog allt jag hade för idag. Förresten kommer jag nog inte vara så bra på att uppdatera, men vi får väl se. Nu ska jag packa, åka in till stan, lyssna mer på Regina Spektor, dricka te och bara ta det lugnt.
Hejdå! Godnatt! Au revoir!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0