Classics in black.

Hejhej! Idag blev det en kort sväng på stan efter skolan, men idag var jag duktig och inhandlade kläder som jag faktiskt behöver. Det blev två svarta basplagg och ett par skor. Här kommer de!
Ett par svarta ballerinaskor från H&M som blir perfekta till sommaren, en helt vanlig svart kofta också från H&M och en svart veckad kjol som jag hittade på rean på Monki. Jag behövde verkligen en ny kjol eftersom min andra svarta veckade har blivit alldeles noppig. Ikväll ska jag bara ta det lugnt, ta en lång dusch och titta på Pretty Little Liars. Puss!

Soppa, ostkaka och blåbär.

Tjenare, tjenare! Nu är det dags för ett nytt recept! Den här gången i form av en av mina nya favoriträtter, "grön gulaschsoppa". Nu kanske ni tänker: "Öh, grön gulaschsoppa? Är den grön eller?", för det låter ju så. Men nej, den kallas för grön för att den är vegetarisk och den innehåller bara grönsaker. Här kommer i alla fall receptet för 4 personer.
Skala 4 potatisar, en vitlöksklyfta och 2 gula lökar. Skär potatisen i tärningar och hacka löken.
Dela och kärna ur 2 paprikor och skär i mindre bitar.
Fräs alla grönsaker i 1 msk olja i en kastrull.
Rör ner 2 msk tomatpuré, 2 tsk paprikapulver och 2 tsk kummin.
Tillsätt 8 dl grönsaksbuljong ( vatten + buljongtärning/fond) och 500 g krossade tomater med chili.
Smaka av med salt och peppar och låt soppan koka 10-15 minuter under lock.
Servera gärna med en klick crème fraiche och en osttoast. MUMS! Om man vill kan man ju också avsluta kvällen som jag med ostkaka och blåbär framför tv:n. Puss på er!

My little pony.

Godkväll alla där ute i världen! Idag mådde jag lite bättre. Så klockan 11 i morse åkte jag till skattkärr och hem till Mathilda. När jag kom begav vi oss till stallet, för Mathilda skulle rida. Det hände inte så värst mycket, men det var KAAAALLT. Jag klarade mig igenom dagen hysat bra, men nu mår jag tyvärr sämre igen. Jag ska i alla fall till skolan imorgon, det har jag bestämt. Jag prövade förresten också att rida, och det var kul. Jag har faktiskt saknat det lite. Fast bara lite.
Haha, det var inte hästen på bilden ovan som vi red på, vi bara gosade lite med henne. Visst är hon fin?
Ha det bra, kram!

Milkshake ♥

Botar min förkylning med banan-och-blåbärsmilkshake med fyra sugrör med min fina syster. Annars har jag spenderat min lördag halvsovandes och snörvlandes i soffan. Puss!

Cruise Collection.

Åh, mår som en död fisk! Bläää. Jag har dragit på mig en förkylning som har börjat smyga sig på. Ont i halsen, huvudvärk, yrhet, usch. Men jag får väl skylla mig själv antar jag, när jag jag cyklar utan mössa så det sticker i öronen för att de är så kalla. Jaja, enough med klagandet nu. Jag fortsätter lite med den här längta ihjäl mig till sommaren-grejen, så jag tänkte visa en bikini som jag är väääldigt sugen på att beställa.
Blev kär när jag såg den! Så fin! Den är från Versace for H&M cruise collection, för er som undrar. Tänk er den bikinin tillsammans med ett par sommarbruna ben, underbart! Det var inte så mycket annat i kollektionen som jag gillade, men den här bibkinin var helt annorlunda mot det andra tycker jag. När jag skulle beställa upptäckte jag dock att den var slutsåld, i alla storlekar! Synd, men jag får vänta tills lagret fylls på helt enkelt. Senare ikväll blir det thaimat på Tom Yam, mysigt, hoppas jag mår lite bättre då(om inte så får jag väl käka ipren...).
Ha nu en riktigt go fredag hörni!

Black and white thursday.

Hej allihopa! Idag var det meningen att det skulle bli ett till spinningpass för mig och Mathilda, men både hon och jag har varit jättetrötta hela veckan, så lata som vi är bestämde vi oss för att skita i det.  Jag har inget speciellt på gång, förutom att se på nya avsnittet av Elsas väld och ha pizzamys med familjen, så idag får ni nöja er med lite fin bildinspiration med svartvitt tema från we♥it. Enjoy!
Min kära syster ville förresten också att jag skulle berätta att det inte är jag som har tagit bilderna som jag la upp igår, det är hon, för er som inte redan visste det.

Ha en fin torsdag!

It should be winter now, but my mind is still june.

Inser nu att jag längtar tillbaka något så förfärligt till sommaren 2011, geeee miiiig soooommaaar!!! Jag längtar tillbaka till fotograferingar med Frida i trädgården.
Till kvällsdopp i flytvästar och sommarcafé med bästa Hanna.
Och till gula tandemcyklar och stora fält på Ven.
Jag längtar tillbaka till körsbärssaft och rabarberpaj i Snåstad.
Men mest av allt längtar jag tillbaka till Grekland.
Och även om den här sommaren kanske inte bjuder på någon utlandsresa till Grekland, så kommer den bli superbra ändå med lite hjälp av sol, sommarklänningar, vänner och Putte I Parken. Så nu lovar jag mig själv att sommaren 2012 ska bli den bästa någonsin! ♥

Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll.

Just nu:
Fysiiiiiiiiiiik...

You're the apple of my eye.

Hejhej! Idag är det måndag, och för att vara en måndag är jag förvånadsvärt glad. Jag har inte överdrivet mycket läxor, solen skiner och jag slutade tidigt, så vad finns det för anledning att inte vara glad? Jag är väldigt inne på äppeltrenden just nu, och gissa var jag har fått den ifrån? Jo, monki, som alltid. ÄLSKAAAAR MONKI. Jag är där så ofta att personalen börjar känna igen mig och de stirrar på mig varje gång jag går dit. Illa, jag vet. Men jag är väl lite monkibesatt antar jag. Ett skepp kommer lastat med äpplen!
Bild 1:
* ÄppelT-shirt
* Sminkspegel
* Brosch
* Halsband
Bild 2:
* Äppelblus
* Tygpåse
* Örhängen
* Plånbok
Ja, nu vet ni lite saker som finns på Monki för er som är äppelsugna! Ha en bra måndag!

HUMANS SUCK. LET'S BE MONKEYS.

Ja, rubriken säger allt om hur jag känner mig just nu.

Bananahair.

Hej alla lördagsglada människor! Idag var jag och Mathilda på stan och gissa vad jag köpte?
Bananshampo från The body shop! Tjoho! Nu blir det film, Benny and Joon, och sedan P3 guldgalan. Ha en riktigt bra lördagskväll, det ska jag!

As bright as spring.

Godkväll! Nu är jag nyduschad och har ätit lite efter ett gött och svettigt spinningpass med mathilda på friskis. Jag har väl inte så mycket mer att säga egentligen, kanske att: snart är det fredag, WOHO! Här kommer lite vårinspiration från mig!
Ha det fint ♥

Kråkflickan.


Gulle-tussan och jag.

Idag är en dålig dag. Sad news number 1: Jag mår inte alls bra, så jag stannade hemma från skolan idag, bläää! Men nu mår jag lite bättre i alla fall, jag får försöka vila upp mig så jag orkar gå imorgon. Ibland har man ju dåliga dagar, men de går över om man bara väntar lite. Sad news number 2: Min lilla berättelse som jag skulle lägga upp är försvunnen! Poff! Väck! Word dukumentet  med den andra delen är helt borta, men jag råkade väl stänga innan det hunnit sparas helt eller något, klantig som jag är. Hur som helst, vad jag ville säga var att det inte kommer någon fortsättning, ni får helt enkelt hitta på slutet själva, men that's life. Just nu sitter jag framför datorn samtidigt som Siri sitter och spinner bredvid mig i fönstret, en av hennes favoritplatser.
Den lilla gossan fick en knäpp förut och började kasta sig in i väggarna som hon gör ibland. Men jag antar att det är mitt fel, jag gav väl henne inte tillräckligt med uppmärksamhet, haha. Nej, nu får jag nog försöka få i mig lite mat. Ha det fint! Kram!

Och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl.


Kärlek till er ♥

Moster Christinas banankaka.

Hejhej! Det var väldigt länge sedan jag la upp ett recept, men nu är det dags! När jag läste min kompis Mathildas blogg, skrev hon att hon åt banankaka och då blev jag så himla sugen på att baka det. Mitt recept på banankaka kommer från min moster Christina och är det absolut bästa receptet, så här kommer det:
Börja med att sätta ugnen på 175°. Mosa sedan 2 riktigt bruna och mosiga bananer i en skål.
Häll i 1 kaffekopp strösocker i bananmoset. Storleken på bilden ovan funkar bra.
Blanda 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver, 1 kaffekopp mjöl( samma som till sockret) och 1/2 tsk bikarbonat i en bunke.
Knäck i 1 ägg.
Rör i 50 gram smält smör.
Häll i 4 msk mjölk.
Smöra och bröa sedan en form och häll i smeten. Få inte panik om det är mycket klumpar i, det är näst in till omöjligt att få bort alla klumpar utan en matberedare. Grädda i ugnen ca 30 minuter.
Och tadaa! Du har fått dig världens godaste banankaka! Nej, nu ska jag avnjuta en bit av mitt verk.
Ha en bra måndag allihopa!

We're frozen where we stand.

Sometimes when a star falls to the ground, they get wet in the snow. Then it's important to hang them to dry.

5 bra saker en lördag.

Hejsan! Idag är det lördag, så vad passar bättre än lite bra saker så här på eftermiddagen? Jag har tänkt att börja göra små inlägg med fem bra saker lite då och då, här kommer det första.

Film/serie:
The secret circle.



Den nya serien The secret circle från CW har snabbt blivit en favorit hos mig. Jag såg ett avsnitt och sedan var jag fast! Den handlar om de sex tonåringarna Cassie, Faye, Adam, Diana, Melissa och Nick som är häxor. Här är en länk om ni vill läsa mer eller kolla på serien: http://www.cucirca.com/2012/01/07/watch-the-secret-circle-online/
Skönhetsprodukt:
Bodybutter.

Jag fullkomligt ÄLSKAR bodybutter från The body shop! För det första luktar det himmelskt och för det andra får man babymjuk hud av det.
Här ovanför är bara några av alla dofter som finns. Själv har jag Moringa, Passionsfrukt och Apelsin men jag är väldigt sugen på att lägga till Mango och Körsbär till min samling. Det finns ju inte bara bodybutter på The body shop, de har massor av andra saker också. Jag har tillexempel flera skrubbar, body lotions och duschkrämer därifrån. Något annat som skulle vara roligt att ha är deras shampo med banandoft, vad tror ni om det? Här i Karlstad ligger The body shop i Duvanhuset och just nu har de rea, så skynda dit vetja!
Klädesplagg/Skor:
Strumpbyxor.
Just nu använder jag mest kjolar och klänningar och då måste man ju ha på sig strumbyxor eftersom det är så kallt ute. Tyvärr är jag lite tråkig och använder mest svarta trots att jag har typ 100 par olika strumpbyxor. Men om man vill ha ett lite roligare alternativ kan man klicka sig in på topshop, där har de massor av roliga strumpbyxor och tights. Varför inte dessa randiga?
Mat/sötsak:
Regnbågstårta.

Något som jag aldrig testat att göra, men som jag gärna vill, är regnbågstårta. Den är så himla fin med alla sina färger, eller vad tycker ni?
Man vill bara äta upp den så fort man ser den!
Pryl:
Roberts radio.

Jag skulle jättegärna vilja ha en Roberts radio!
Jag menar, vem vill inte ha en sån här? En pastelligt ljusblå skulle jag inte säga nej till.
Ja ni, det var alla bra saker jag hade för idag. Men det kommer snart ett nytt inlägg med bra saker, så ni behöver inte vara ledsna. Ha en riktigt bra lördagskväll hörni!


Del 1. För långt bort från nuet.

Återigen stod hon där och granskade sig själv i spegeln. Hon försökte komma på en enda sak som hon tyckte såg bra ut. Det skulle möjligtvis vara håret, eller varför inte läpparna? De såg ju hyfsat bra ut. Det bankade på dörren. Det var pappa som skrek att nu fick hon faktiskt vara klar. Snabbt samlade hon ihop det långa, mörka håret i en hästsvans och låste upp. 5 minuter senare befann hon sig ute på gatan. Den gamla vanliga tråkiga gatan. Hon var så trött på allt vanligt, hon behövde komma bort. Kanske till Paris? Eller New York? Nej, det var för långt. För långt bort från nuet, det verkade för overkligt. Kanske skulle det räcka om hon bara åkte någon annanstans inom Sverige? Men vart skulle hon bo? Vad skulle hon leva på? Hon hade ju inga pengar. Idag fick det troligtvis räcka med att bara välja en annan löprunda. Idag skulle hon svänga åt vänster istället för åt höger, hon var inte redo att ändra på fler saker. Så hon sprang. Hon fortsatte springa ända tills det kändes som om hon skulle falla ihop av matthet. Hon var så upptagen med att försöka lugna ner pulsen, att hon inte ens märkte att hon hade sprungit in i skogen. Hon satte sig sakta upp och såg sig omkring. Träden som omgav henne var långa och mörka och det var helt knäpptyst. Hon trivdes. Detta var precis var hon ville vara just nu. Hon lade sig ner i mossan och såg upp i den blåa skyn. Nu hade solen börjat skina och den träffade henne rakt i ögonen. Hon blundade, och kände sig konstigt nog trött. Hon lade sig till rätta och somnade fort.

 

̶  Hej.

Hon vaknade med ett ryck och drog häftigt efter andan. Framför henne satt en pojke. Han var mörkhårig och grönögd. Han såg ut att vara något år äldre än henne och han var ganska lång. Han var vacker. Väldigt vacker.

̶  Vem är du? frågade hon  blygt.

̶  Jag heter Emanuel, sa han.

̶  Vad gör du här ute i skogen?

̶  Jag skulle kunna fråga dig samma sak. Ett leende spelade på hans läppar.

̶  Jag är ute och springer.

̶  Jaså? Det ser inte ut så. Leendet byttes ut mot ett brett flin. Hon blev med ens generad.

̶  Varför bryr du dig ens?! utbrast hon.

̶  Jag förstår. Du vill inte ha mig här. Men du kan vara lugn, jag ska gå.

̶  Nej! Jag menade inte så, försökte hon. Men han var redan borta.

 

Förrvirrad sprang hon hem igen. Den kvällen hade hon svårt att somna, hon tänkte bara på den märkliga pojken Emanuel och vad han gjorde i skogen. Han kanske också var ute och sprang? Nej knappast i de där kläderna, jeans och tjocktröja var inte direkt de ultimata träningskläderna. Hon föreställde sig det framför ögonen och blev lite full i skratt, sedan var det plötsligt mycket lättare att somna.

 

Fortsättning följer...

En liten grej...

Hehej! Jag tänkte att jag skulle göra en liten grej här på bloggen. Jag ska lägga upp en liten berättelse jag har skrivit, men för att det inte ska bli för långt så har jag delat upp det i olika delar. Till varje del kommer det också med en bild som på något vis hör till texten. Jag lägger ut den första delen idag, och nästa kommer nästa vecka. Enjoy!

Wednesday on the rooftops.

Ha en fin onsdag, kära ni ♥

Päron och melon.

God kväll!
Ja, bilden säger allt. Det är ju skola imorgon, med andra ord: man måste vara fin. Så just nu doftar mitt ansikte päron och melon, tummen upp!

Ljust beige med små fåglar på.

God kväll alla människor! Idag var jag som sagt på stan med Hanna, och jag fick med mig massa fina grejer hem. Bland annat denna vackra skapelse:
Taadaaaa! En klänning!
Den är just beige med små fåglar på = heeelt underbar.
Åhh! Herregud vad jag längtar till sommaren, jag dör nästan lite. Nej, nu ska jag fortsätta längta medan snön faller ner utanför fönstret. Kram!

I confess it's all true. I'm a mess what a fool. Now what do I do.

Godmorgon allihopa! Nu har jag kommit in till stan och lägenheten igen. Men när jag kom in i köket såg det ut så här:
Fint? Nej. Vi håller på och gör om i köket så just nu är det inte så vackert. Men jag menar, vi klarar oss.
För spisen fungerar ju. Och diskmaskinen också. Vi har ju kyl och frys, så vi har egentligen allt som behövs.
Bord och stolar, vattenkokare, ja, rubbet. Själva köket kommer på onsdag och ska installeras under torsdag och fredag. Men det är mycket mer som ska göras. Golvet ska slipas och målas, det ska tapetseras och målas på väggarna, bjälken i taket ska döljas osv. Men nog om köket nu. Här är fem nya grejer som flyttade in hos mig nyligen:
Vääääääärldens finaste bänk från Åhléns som jag hade spanat på hur längre som helst innan jag äntligen köpte den.
En vit pappväska från Panduro och en likadan fast mindre och blå. Och på toppen står min fina ekorrplåtburk som jag ju redan visat. Men om någon glömt var den kom ifrån så var det Kardemumma.
Och till sist har vi 20 tunna galgar i olika färger som ska få hänga i min "typ-walk in closet". Vad tycker ni om mina nya prylar?
Nu ska jag på stan med Hanna en liten stund. Ciao!

Rice, Bloomingville, House Doctor och Greengate.

Hehej! Igårkväll kom jag hem från Branäs. Jag fotade tyvärr nästan inget alls, men om man skulle sammanfatta det så var det lite såhär:
Och lite såhär:
Inte så fel med andra ord. Snart börjar skolan igen. Jobbigt, men jaja, man får väl stå ut antar jag. Just nu sitter jag och kollar lite inspiration till rummet och om ni har lust kan ni ju kolla de här märkena: Rice, Bloomingville, House Doctor och Greengate. Mest inspiration får jag själv nog från Rice tror jag, det är ett mycket bra märke! Här i Karlstad säljer de lite Rice-grejer på Kardemumma om ni hittar något som ni blir sugna på att köpa. All fyra märken hittar man här: http://frokenfraken.se/shop/. Ha det bäst!

Again the sun was never called, and darkness spreads over the snow.

Hejsan allihopa! Nu drar jag snart till Branäs för två dagars skidåkning. Det ska bli skönt att få komma till ett ställe där det faktiskt är vinter och det ska bli så roligt att få se den nya stugan uppe på toppen. Nu har jag precis packat klart och väntar mest på att vi ska åka.
Hejdå tråkväder Karlstad och hej snötäckt Branäs!
Jag hittade lite mobilbilder från förra vintern när vi var i där, här är Hanna och Frida i backen
Jonathan, Hanna och Frida på Brants.
Och Hanna, Frida och Christina i backen. Jag hoppas att det blir lika fint och roligt i år igen!
Ha det bra i helgen så hörs vi på söndag!

Ett tidsfördriv att dö för.

Hej  i stormen! Här regnar och blåser det som bra den och jag börjar på riktigt fundera på att offra vad som helst till vädergudarna( till och med min syster) om de fixar snö och mysigt väder. Hur som helst så kom vi ganska nyss hem från stan där vi har varit största delen av dagen och handlat skidgrejer. Vi åker till vår stuga i Branäs på torsdag och alla mina saker var för små, så det var dags att skaffa nya. Detta fick jag med mig hem:
* Ett par skidbrallor från Intersport
* Vit skidjacka från Teamsportia
* Underställ i microfleece från Teamsportia
* Vit hjälm, skidglasögon och mössa från Stadium
Köpte lite annat än skidgrejer också, nämligen:
* Toning från Affection.
* En jättefin burk med ekorrar på från Kardemumma som ska få bo i mitt rum.
* Vit sportbh från H&M.
Nu när jag ändå håller på så kan jag ju passa på att visa vad jag har köpt på rean också:
En rostorange kofta från Monki.
Ett par rutmönstrade shorts från BikBok.
Och en superfin mönstrad tröja med katter på från H&M. Jag älskar den! Jag fick ett par nya pjäxor idag också, men de fick inte vara med på bild. Det bästa köpet var nog microfleecestället.
Det är hur mysigt som helst och från och med nu ska jag bo i det. Jag har faktiskt på mig det nu när jag skriver och jag planerar inte att ta av det på ett låååångt tag.
Nej, nu ska jag äta nachos. Ciao!

In the morning...

Godmorgon....eller god förmiddag menar jag! Jag har fått en vana att sova lite för länge på mornarna och sedan slöa fram till jag ska sova igen. Dålig vana. Den här morgonen gick åt till dusch, frukost och 



Skön morgon. Nu ska jag, mamma och Frida in till stan och kolla på lite ny skidutrustning och sånt. Jag bloggar mer senare, ha det bra!

RSS 2.0