Wishes.

Hej! Idag är det fredag och guud så skönt! Här är 3 små saker från Monki som inte skulle sitta fel nu i höst.
 
 
Thelma Jumper
 
 
Ramona Scarf
 
 
Torino Singlet
 
Ha en fin fredag, själv ska jag mysa med film med familjen. Puss!

En regnig torsdag i augusti.

 
 
Hej! idag är det torsdag och det har regnat nästan hela dagen. Jag har klätt mig i topp och kjol från Monki och när jag cyklade på morgon hade jag både jeansjacka och halsduk, typisk sensommar. Annars har jag svettats igenom en bra, men jobbig idrottslektion och haft min första syslöjdslektion för terminen. Nu ska jag ta mig ett varmt bad och gosa med min skruttkatt hela kvällen. Puss!

I'm glad to see you, I had a funny dream and you were wearing funny shoes.

 
Hejsan! Just nu sitter jag och dricker te och gör lite läxor. Inget spännande att skriva om med andra ord. Förlåt för att ni har fått dåliga cam-bilder två dagar i rad nu, men jag är fortfarande i stan och kameran är hos mamma. Jaja, ni överlever nog. Puss!
 

Om höstlängtan.

 
Hejhej! Idag har jag varit i skolan som vanligt. Nu är det så härligt ute, man märker att hösten börjar komma. Idag hade jag basker när jag cyklade till skolan och igår hade jag till och med halsduk. Men jag vill att hösten ska komma på riktigt. Jag vill ha gula löv, raggsockar i mina Dr.martens och mörka kvällar med litervis av te. Kom nu hösten! Men lite mysigt är det ändå att vänta. Tisdagskramar till er! 

Hela livet var ett disco.

 
Idag har jag sett ut mest såhär. T-shirten är från Monki, kjolen från Beyond Retro och koftan från Indiska. Annars  har jag tagit skolfoto, haft en bra SO-lektion med vår nya lärare och cyklat in till stan med Mathilda för att köpa chailatte. En helt okej måndag, faktiskt. Ha det bra, puss!

En söndagskväll på bästa möjliga sätt.

 
 
Nu är det söndag och jag avslutar helgen på bästa möjliga sätt, med en kopp te. ♥

Redo för kylan.

 
 
Hej! Idag har jag varit på stan med min lilla mamma och jag fick en bra grej. Nämligen den här ursnygga, grå duffeln från Monki! Tack mammis. Jag köpte också en grå, supermysig tubhalsduk från Vila, så är jag redo för kylan. Haha, jag är lite förälskad i grått just nu. Puss och kram!
 

Ösregn, kiwi och The Shaky Hands.

Goddagens! idag har jag haft min första skoldag, det har väl varit helt okej. Vi har inte gjort så värst mycket eftersom vår skola byter skolbyggnad så dagen har mest bestått av att gå vilse, kolla på grisar i mariebergsskogen och fika. När jag, Evelina och Nanna skulle cykla hem så började regnet dock ösa ner, så när jag kom in såg jag ut ungefär som en blöt hund.
 
 
Annars har jag sett ut ungefär såhär:
 
 
Klänningen är mammas gamla och koftan har jag snott av Frida, men tror den är secondhand. Just nu sitter jag och fixar på Spotify och har precis ätit lite mellanmål bestånde av kiwi, grönt äpple och blodapelsinjuice.
 
 
Just det! Jag har hittat ett nytt jättebra band. The Shaky Hands heter de, lyssna på dem! Torsdagspussar till er!

Back to school!

 
Godmorgon! Just precis när det här inlägget publiceras står jag på skolgården med min kånken och ska börja 8:an. Usch så fort tiden går! Till er som också börjar idag, lycka till och ha det så bra. Puss och kram!
 

Onsdag med frisörbesök och ett spännande paket.

Hejsan! Idag har jag varit hos frisören för det var meningen att jag skulle bli lite ljusare i håret. Jag hade nog helst velat göra en avfärgning av min mörka färg, men det sliter ju så på håret. Istället fick jag slingor och är helt okej-nöjd. Dock ska jag gå dit flera gånger och lägga i mer slingor varje gång så att det till sist blir ljust ändå. Jaja, ungefär såhär blev det:
 
 
Det syns nästan ingen skillnad men det är i alla fall lite mer liv i håret och jag har kommit bort från det där svarta. När jag mötte upp mamma hos frisören fick jag ett väldigt spännande paket som innehöll det här:
 
 
 
 
Mina efterlängtade Dr.Martens!!! Tjoho! Jag vet att jag har newbody-strumpor på bilden och jag vet att det är fuuult, men ändå. Jag var ju bara tvungen att visa mina små docs! Imorgon börjar skolan, det ska bli både skönt och jobbigt. Skönt att få lite rutiner och jobbigt att få..ja..skola helt enkelt. Ha det fint,puss!
 

Vad du än heter, you're the love of my life.

Hejhej! Idag har jag varit på stan med Mathilda och Hanna och handlat lite såhär innan skolan börjar. Det här är vad jag fick med mig hem:
 
 
En svart, vippig kjol från Monki.
 
 
Ett supergulligt sovset från H&M.
 
 
Tre par trosor från Gina Tricot.
 
 
Och sist men inte minst snoddar från H&M och en hårinpackning från Lindex. Det var det, puss!
 
 

French back seam.

Hejsan! Idag har jag bara slappat efter att ha kommit hem från vad som skulle ha varit en klassträff, men som slutade med att vi bara blev sju stycken.Det blev dock mysigt ändå! Vi tältade på en ö och dygnet bestod bland annat av att springa runt i skogen, bli uppätna av myggor och kolla på soluppgången runt klockan 6. Nu är jag trött som en död fisk. Hur som helst så tänkte jag visa en liten grej som låg  på min säng och väntade när jag kom till pappa i fredags, nämligen de här strumpbyxorna från Asos med söm där bak.
 
 
 
Dessa kommer att användas flitigt i höst innan kylan kommer ordentligt. Puss!

Something old, something new.

 
 
 
 
Hej! Ni vet ibland när man har sådan himla tur? Det hade jag igår. Jag hittade nämligen mammas gamla urtjusiga skor i en garderob helt av en slump. Jag har ju kikat på ett par låga docs och de här är faktiskt väldigt lika dem, så åh vad glad jag blev när jag prövade dem och de satt som en smäck! Ha en bra fredag, sötisar. Puss!

Hallonmacarons.

 
 
 
 
 
Dagens projekt: Hallonmacarons ♥

Popsicles, danskt 50-tal och Audrey Hepburn.

Hej! Nu är det så här att jag har skaffat Pinterest och det är ju väldigt kul. Jag tänkte visa lite bilder som jag samlat på mig där än så länge.
 
 
 
 
I gottemappen finns det bland annat blåbärspaj, te och fina popsicles.
 
 
 
 
I inrednigsmappen kan man hitta fina flaskor, danska möbler från 50-talet och det bästa porslinet av Stig Lindberg.
 
 
 
 
Och i inspirationsmappen där det mest är svartvitt finns det vackra klänningar, söta katter och massvis med bilder på Audrey Hepburn. Det var min Pinterest, det! Ha det bra, puss!
 

Come on skinny love just last the year.

 
 
 
Hejsan! Idag har jag varit hemma och haft en riktigt mys-dag. Jag har legat och läst i mitt rosiga täcke, gjort världens godaste macka till lunch, tjänat lite pengar genom att rensa i trädgården, kollat på Gossip Girl och lyssnat på Bon Iver i badkaret. Puss på er ni fina!

Sommarcaféet.

Hejhej! Igår hade ju jag och Hanna café. Det gick ganska bra och nu ligger alla pengar i ett kuvert märkt LONDON. För nu är det bestämt och bokat, på höstlovet åker vi, wiiiiiiee längtar så jag avlider!!!! Hur som helst, här kommer några cafébilder.
 
 
 
 
 
 
Förresten så kom Adam Allsing, ni vet han från MixMegapol, så denna gången hade vi kändisbesök, hihi. Ha det gott, puss!

Havreflarn.

Godmorgon alla pigga och glada! I helgen ska jag och Hanna ha café igen. Det var då en väldigt tjat med dessa caféer kan man tycka, men vi tycker bara att det är roligt! Som sagt, nu i helgen kör vi och då måste man ju baka en hel del. En sak som jag fick i upppdrag att baka var havreflarn, en av mina favoritsmåkakor! Här kommer ett litet recept från Sju sorters kakor om någon blir sugen på att göra de här supergoda kakorna.
 
 
Ca 30 st. Gräddas i: 200g, varmluft: 175g

Du behöver: ♥ 75 g smör
                       ♥ 1 dl havregryn
                       ♥ 1 dl vetemjöl
                       ♥ 1 dl socker
                       ♥ 2 msk grädde eller mjölk
                       ♥ 2 msk ljus sirap
                       ♥ 1 krm bakpulver
                       ♥ 1 tsk vaniljsocker
 
 Gör så här: ♥ Smält smöret, tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet.
                      ♥ Klicka ut smeten på smord plåt eller bakplåtspapper.
                      ♥ Grädda mitt i ugnen i ca 5 min.
                      ♥ Låt flarnen svalna lite innan du lossar dem från plåten.
 
Ät och njuuut!

Elope with me Miss Private and we'll sail around the world.

 
Hej! Idag är vädret lika kasst som igår och vad passar då bättre än att rita lite? Det är precis vad jag har gjort och jag blev faktiskt ganska nöjd. Jag har ritat i gråskala med mina ProMarker-pennor och då blir det som bäst! 
Ha det bra, puss!
 

Augusti ska bli brittsommar, brittsommar, höst.

 
 
 
Idag är det tisdag och regnet öser ner och jag skulle åka med en buss till skattkärr som aldrig kom. Så istället fick jag stanna hemma och dricka te och mysa i min stickade tröja, då gör regnet och en saknad buss inte lika mycket. Ha det bra i fulvädret, puss!

Ett nattduksbord.

Hej! Nu när jag börjar få lite mer ordning i mitt rum så fixade jag också ett nattduksbord för ett tag sedan.
Det blev såhär:
 
 
Jag tog helt enkelt två gamla lådor från Snårstad som jag tjatade till mig av mamma och staplade dem på varandra. Sedan fyllde jag dem med tidningar, böcker och annat bra.Jag blev faktiskt riktigt nöjd. Lampan kommer från indiska förresten. Ha en bra lördag, puss!
 

RSS 2.0