Där ute finns en värld av långa nätter.

Här sitter jag med fina Hannibananni. Mys ♥

Tebjudning.

Hallå allihopa! Det senaste dygnet har jag spenderat i Skattkärr med de bästa där vi har badat bastu, sett på film, gjort klart vårt musikprogram till idrotten och haft det alltmänt mysigt. De två kommande dagarna har jag ingenting planerat och det känns faktiskt väldigt skönt, jag ska bara vara hemma och ta det lugnt. Igår så hade ju jag och Frida en liten photoshoot och temat var "mad teaparty" som i Alice i underlandet, ni vet. Här är några av mina favoriter snodda från Fridas blogg!
Jag tyckte att det blev bra och att vi fick till den rätta "känslan", vad tycker ni? Jag hade förresten på mig den nya sjömansklänningen på fotograferingen, hihi. Nej, nu ska jag slänga mig i tvsoffan, puss!

En tripp till huvudstaden = 1000 kr fattigare.

Hejsan! Nu har det inte blivit något inlägg på ett par dagar för vi har ju varit i Stockholm, hihi! Idag har jag varit ute på en liten photoshoot med Frida, men de bilderna får ni se senare. Jag ska sova hos Wilma idag, vi får se om Mathilda hänger på också, kulkul. Men nu är ni väl jätteförväntansfulla för att få se vad den shoppinggalna Klara har hittat i huvudstaden? Jaja, självklart. Ni ska få se nu i alla fall!
En suuuuperfin sjömansklänning från Monki. Jag har önskat att jag ägde en sådan här jättelänge, och nu gör jag det, skepp ohoj!
En ljusgul ryggsäck från BeyondRetro. Jag tänkte ha den som skolväska (om mapparna får plats i den, men det tror jag) så slipper jag trycka i alla mina olika väskor i cykelkorgen om mornarna, nu kan jag istället ha en på ryggen när jag cyklar!
Och till sist så köpte jag mig en liten blå hatt från Monki, WIIE! Jag köpte också tre par fintrosor från Topshop och ett sov-set från Accessorize, men det får ni ingen bild på. Om någon missat den butiken(alltså Accessorize) , så ta en titt när ni är i exempelvis Stockholm eller Göteborg, den är världens mysigaste med massor av smycken med mera.  Annars så har ju sportlovet börjat, skööönt! Ni får ha en bra söndag så hörs vi, puss!

Solen i ögonen.

Idag är jag så glaaaad! Trots att min näsa rinner, att jag har spanskaprov imorgon och att jag hade motvind hela vägen hem, är jag så himla glad! Det finns många anledningar att vara just det en dag som denna; jag ska till Stockholm på lördag, det är strålande sol och termometern visar över 9 grader, jag har avklarat mitt svenskaprov och är faktiskt nöjd. Jag har märkt av två vårtecken idag 1. det är fullt av grus på vägarna efter snön som smält och 2. mina växlar har tinat upp efter att ha varit fastfrusna på 3:an hela vintern. Idag har jag också på mig min bästa kjol och mina vårkängor. WIIIE!
Nu ska jag fortsätta eftermiddagen med att dricka te, plugga och peppa inför Stockholm. Ha det bra!

Man är som man är...

Sitter i köket med de här goa tjejerna!

Tjoho!

IDAG SKA JAG GÅ TILL SKOLAN!!!
Så här ser jag ut idag med vinröd klänning från Monsoon och prickig kofta från Monki.
Nu måste jag åka, puss!

Vi kommer att dö samtidigt du och jag.

Hejhej! Denna dagen tillbringas hemma i soffan med mitt täcke. Jag har alltså inte blivit frisk än. Huvudet dunkar, näsan rinner och halsen värker, usch. Men imorgon ska jag gå till skolan, imorgon ska jag vara frisk, det har jag bestämt mig för. Med hjälp av min älskade nässpray klarar väl jag mig lättare igenom dagen.
Hihi, vi hörs!

Zombies och Vee Speers.

Hejsan! Idag är jag hemma från skolan. Jag har blivit förkyld, IGEN. Jag vet inte om det är något fel på mig så att jag drar till mig förkylningar som en magnet, eller om jag bara har väldigt otur som blir smittad hela tiden. Kanske är det samma förkylning som retsamt stannar kvar och dyker upp lite när den känner för det, vem vet? Ni får ingen gif för idag är jag inte i mitt vackraste läge. En del säger att alla människor alltid är vackra även om de är sjuka, men då får de nog räkna bort mig. När jag är sjuk ser jag ut som en zombie, bokstavligt talat, och vem gillar zombies? Jag menar, de äter människor. Vad är vackert med det? Nej, nu halkade jag in på helt fel spår här och det blev lite konstigt...hur som helst så tänkte jag visa några affischer som jag är sugen på att beställa.
Affischerna kommer från fotografiska och det är fotografier som superduktiga Vee Speers har tagit. Jag tycker att de är jättehäftiga och är mest sugen på de två första, men jag är inte säker. Vad tror ni? Ha en bra måndag hörni!

Shit happens.

Bara för att jag måste vara lika cool som alla andra och också göra gifs.
Godnatt!

When it’s you I find like a ghost in my mind.

En ny tavla med ett viktigt budskap får pryda mitt staffli nu. Fint. Idag fyller förresten bästa Mathilda år, grattis till dig och ät mycket tårta!

Vinterstrejk och prästkragar.

Jag har vinterstrejkat på senaste tiden och struntat i att ta dubbla nylonstrumpbyxor och använt extra somriga klänningar, gärna blommiga. Den ovanför är en med prästkragar från H&M. Fint! Annars väntar jag på att snön ska smälta, spenderar allt för många timmar i sängen med datorn, dricker te och väntar lite mer på att snön ska smälta. Ikväll blir det godis och tv med familjen. Puss!

Sammet, grädde och pärlor.

Just nu vill jag ha:
Mörkblå Dr Martens i sammet.
Semlor
Och små pärlprydda kragar. Nu ska jag försöka leta upp ett par sådana där sammetsdocs, för de var så jädra fina! Ha det bra!

Alla ♥ Dag

Hejsan! Idag har vi haft vinteridrottsdag och jag har åkt slalom i bryngfjorden hela dagen. Vi började lite senare imorse så jag passade på att lyxa till det med vad som kan vara kanske världens godaste frukost (näst efter amerikanska blåbärspannkakor förstås!).
Yoghurt med granatäpple, kärlek. Körde på ett litet "alla hjärtans dag-tema", fint va?
Ha nu en riktigt mysig alla hjärtans dag, allihopa! Puss och kram och hela köret!

I samma spår.

Just nu går livet i samma spår. Ingenting händer och allt är likadant som förra dagen, förra veckan, förra månaden. Jag vaknar, är i skolan, kommer hem, osv. Självklart händer ju lite mer grejer än så, men vissa dagar känns allt bara ganska meningslöst. Ibland kan man önska att varje dag var lite mer såhär:

Det är så lätt att kasta kärlek där den vackert tas emot.

Tänkte mest säga att det troligtvis inte blir något mer bloggande fören på måndag, för imorgon åker jag till Branäs med familjen. Även Mathilda följer med denna gången. Kul, kul! Japp, det var bara det jag hade idag men för att inlägget ska bli lite roligare får ni en fin bild från we♥it.
Ha en fortsatt bra onsdag, puss!

This is the start of a beginning // This is the beginning of a start.

Hej! Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen, men jag har inte haft så mycket tid och när jag väl haft tid så har jag inte orkat osv, osv. Nu i helgen har jag i alla fall flyttat in i mitt rum, åh vad jag är glad! Det är så skönt att ha ett eget rum så ni anar inte. Just nu ligger jag i min nya, mjuka säng med vita, fluffiga påslakan och kollar lite bloggar samt pluggar SO. Vi har prov på torsdag, bläää.
Nu har jag förresten fått en ordentlig garderob så att jag kan ha lite ordning bland mina tusentals kläder.
Bilden suger, jag vet. Men kameran har laddat ur så jag får visa hela rummet någon annan gång istället. Annars så har jag inte så mycket för mig. Jag mest pluggar, softar i sängen/soffan och taggar inför Branäs om vartannat. Vad har ni för er?
Vi hörs, kram!

Vyssan lull.

Nu: vampire diaries, sedan sova. Jag är så himla trött så jag tror att jag dör snart, jag ska sova riktigt länge imorgon. Godnatt ♥

Krage och prickar.

Hallå hallå! Tänkte bra göra ett snabbt inlägg innan jag drar mig mot spinningen. Så här kommer en  dåligkaviltewebcam-bild på hur jag såg ut lite idag med prickig kofta och vit krage.
Puss!

3 tips för dig med torr och trött vinterhy.

Hejsan! Är ni som jag och får också jättetorr hy så här på vintern? I så fall så har jag några tips till er!
1. Använd inte för fet kräm
Om man är torr så är det ju såklart smart att smörja sig, men använd inte för fet kräm. Man kan lätt lura sig själv och tänka att "jamen den här krämen är ju jättefet och bra, då måste jag ju bli mjukare i ansiktet!". Men det stämmer inte, om krämen är för fet kan inte huden ta upp den och den lägger sig som ett lager utanpå det torra. Jag fick en rekommendation från apoteket om en ansiktskräm som var mer återfuktande, satsa på det istället för feta krämer.
2. Skrubba!
Är man torr och det inte hjälper att bara smörja så måste man se till att få bort det torra "lagret" i ansiktet. Det gör man bäst genom att skrubba bort det! Antingen kan man använda en skrubb köpt på exempelvis apoteket(sådan skrubb som motverkar finnar funkar bra, då tar man ju två flugor i en smäll!), eller så kan man skrubba med en blöt handduk. Man kan ju göra både och om man vill. Men glöm för guds skull inte att smörja med en återfuktande kräm efter att du har skrubbat, annars blir du nästan torrare än du var innan.
3. Ta bort sminket med ett mjukgörande borttagningsmedel
När jag inte använder foundation utan bara puder, kan jag lätt bli lite lat och bara tvätta bort det med vatten. Det är ju inte bra, puder torkar ut huden. Så om ni har något smink över huvud taget i ansiktet, ta bort det med ett mjukgörande sminkborttagningsmedel istället för med vatten. Tro mig, det hjälper.
Här kommer tre produkter som jag använder och som funkar bra för mig!
Från vänster: En återfuktande kräm från VICHY som heter Aqualia Thermal, skrubb och mask från ACO, Refreshing cleansing milk från NIVEA. alla tre produkter finns att köpa på apoteket.
Så om ni nu har vintertorr hy, ta hjälp av dessa tipsen så blir det säkert bättre.
Ha en fin onsdag!






RSS 2.0