Happy new year!



Julafton på vårt sätt.

Hejsan! Här kommer 11 bilder som beskriver min julafton.
Jag vaknade på morgonen av pappa som sjöng och vi gick upp och åt julfrukost.
Sedan var det dags för paketjakt för oss barn. Jag hittade mitt först( hihi, stolt!)och jag fick en tidning, Plaza, med massor av fina inredningstips.
Vi började göra oss julfina och då kom Christer som skulle vara med och fira jul.
Här är Alma och Frida. Fina som vanligt!
Jag och Frida.
Och jag och Alma. Jag hade på mig min mörkröda spetsklänning från Monki och hade plattat håret dagen till ära.
Sedan skulle vi såklart äta julbord. Det smakade mycket gott.
När vi hade ätit oss alldeles lagom feta så bänkade sig alla framför Kalle Anka.
Sedan skulle man äta sig ännu lite fetare, fast denna gången på fika.
När vi satt där och mumsade på fika dök en liten tomtenisse upp. Han var misstänkt lik Albin. Hur som helst började han dela ut paket till oss.
Alla var nöjda och glada.( jag vet att det troligtvis är den sämsta bilden ni någonsin sett, men de där minerna förtjänade att vara med tycker jag.) Resten av kvällen gick åt till skratt, Karl-Bertil Jonsson och spel i köket. Nästa dag åkte jag till snårstad och firade med släkten på mammas sida. Jag har tyvärr inte så mycket bra bilder därifrån, men jag har många bilder på mitt godisland som jag gjorde. Här kommer en bildbomb!
Här är det. Ett godisland täckt av snö och framförallt godis.
För att komma in i godislandet behövde man gå på Triple Road. Det var en väg gjord av trillingnötter.
På vänster sida fanns Snowball Hills. Små kullar gjorda av vitchokladtryfflar med apelsin.
Bakom Snowball Hills låg Yellow Ridge, en bergskedja gjord av saffranskokostoppar.
På högersidan kunde man hitta Cardamom Cave som var en grotta gjord av kardemummatryfflar.
Bakom Cardamom Cave låg Marshmallow Mountain. Ja, namnet talar för sig självt.
Längst in i landet låg The Lollipop Forest. En skog som bestod av apelsinkrispklubbor och chokladpolkaklubbor.
Högst upp på en kulle mitt i The Lollipop Forest låg Big Mama Pig och vakade över godislandet. Vem blir inte sugen på godis när de ser det här? Haha, jag kan berätta att vi inte orkade äta upp allt på långa vägar, men desto mer till mig. Mohahahahaha! Nä, jag skojar bara. De andra kan också få smaka.
Här är förresten mina julklappar:
Från julafton:
* 6 stycken mörkchokladkakor.
* Shower gel med doft av mango och papaya.
* En pepitarutig kjol från Beyond Retro (yaaay!)
* Boken "One more slice" av Leila Lindholm.
* Ett macaron set med en receptbok och en sprits.
* Pengar.
* Presentkort på Åhléns.
Från juldagen:
* Boken "Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk" av Mia Öhrn.
* Presentkort på Åhléns.
* Pengar.
* En smyckesask i trä.
* En hundtavla.
* En Mia och Klara box med säsong ett och två.
* Shower Gel från The Body Shop med doft av grapefrukt.
* Ett pralin set med receptbok och pralinformar i silikon.
* Parfymen "Oh Lola!" från Marc Jacobs. (dubbelyaay!)
Alla julklappar var jättebra och jag har redan börjat använda vissa flitigt. Tack så mycket alla ni som gett dem till mig! Imorgon är det nyårsafton och jag ska vara hemma och fira med några kompisar till familjen, det blir säkert jättemysigt!
PS. Jag vet att jag har blivit sämst på att blogga och mina läsarsiffror sjunker mer och mer. Men snart är det nytt år och då ska man skärpa sig och bli bättre på allt och blablablablablabla, så jag ska försöka bättra mig och skriva om lite mer intressanta saker. JAG LOVAR!
Ha det superbra!

It's all over.

Hejsan! Nu är julen slut, tråkigt men snart är det ju nyår. Nytt år = nytt liv. Kanske inte riktigt, men en del tycker att det är skönt att börja om på nytt. Det tycker åtminstone jag. Nytt år för mig = nytt rum, ny lägenhet, och massor av  nya saker att se fram emot! ( se; PIP) Igår på julafton firade jag jul inne i stan och idag firade jag ute i snårstad. det kommer bilder senare, men det var hur som helst väldigt mysigt. Imorgon blir det att kolla in årets mellandagsrea, tjoho! Kolla in monkis webbshops rea, den är lovely!
Ha det bäst! 


Den stora godismakardagen.

Hej allihopa! Imorgon är det julafton, kan ni förstå hur fort tiden har gått? Inte jag. Men mysigt ska det i alla fall bli tycker jag. Idag har jag bakat, bakat och bakat. Jag har gjort nya kokostoppar, apelsinchokladkrispklubbor, (lååååångt ord) polkachokladklubbor, marshmallows, vaniljkola, vitchokladtryfflar och kardemummatryfflar. Sedan så har ju mamma gjort knäck såklart, och trillingnötter också. De är så himla mumsiga att de tar slut innan man ens hunnit göra klart dem. Här kommer ett par bilder på marshmallowsen.
De blev helt underbara och alldeles mjuka och klibbiga inuti. Ganska krångligt att göra men helt klart värt det när de är klara. Nu bara står de där och väntar på att få bli staplade i ett högt, mjukt, fluffigt marshmallowtorn på juldagen då vi firar här i snårstad. Här är en länk till receptet om ni vill prova att göra det själva.
http://www.tasteline.com/Recept/Marshmallows
Det kommer bilder på allt godis jag gjort så småningom, men inte riktigt än. Och just det! Jag har gjort en big mama marsipangris också!
Den ser kanske inte så stor ut på bilden, men den är gjord av 500 gram marsipan och är ca 15-20 cm lång. Jag undrar om någon kommer orka äta upp den? Ikväll ska vi i alla fall ha rimstuga hos morfar med Hanna, Jonathan, Christina och Øyvind. Det blir nog supermysigt och jag har redan förberett några rim, hehe. Vad ska ni gör ikväll, kvällen innan julafton?
Ha det bäst och god jul! Från Sirifisen och mig!

Nästan som en liten mini julafton.

Hejhej! Idag har jag haft en skön dag med mycket julstämning och bakning. Ungefär så här såg dagen ut:
På förmiddagen kom Hanna, Christina, Øyvind och morfar förbi och fikade. Mamma hade bakat världens underbaraste saffranskaka som smälte i munnen, MUMS.
Sedan skulle de andra ut i skogen och leta gran, så jag och Hanna passade på att baka kokostoppar med saffran och apelsin. Dock blev det inte direkt några toppar, jag skulle snarare kalla dem plättar.
Ja, ni ser själva, inte så vackra. Men MYCKET goda.
När Hanna & co. åkte hem gick jag och Frida ut med Siri en stund. Hon var nyfiken och upptäckte att det faktiskt fanns en baksida av huset också.
När vi kom in igen så gjorde jag gräddfudgestjärnor.
Och vi gosade lite mer med fisen.
Sedan blev det ännu mer bak. Denna gången chokladnötrutor.
Idag var också dagen då vi skulle klä granen. Alldeles förfärligt tidigt, men det fick bli så eftersom Frida inte kommer hit till snårstad fören på juldagen.
Vi hängde i väldigt mycket vitt och silver, men det blev superfint.
Vi hängde en pappkula längst ner i granen som Siri fick leka med så mycket hon ville.
Haha, knaskatt.
Ikväll ska jag plugga lite inför matteprovet på tisdag och ha småångest över att det är måndag imorgon.
Ni får ha det så bra så hörs vi!

Hej Tomten, jag har varit ett mycket snällt barn i år.

I'm back! Just nu är jag väldigt sugen på sommar för då vill jag göra något väldigt roligt som jag är extremt peppad inför. Gissa vad? Så här vill jag att det ska bli:
Hmmmm, jag undrar vad som är i det här paketet? Det är något lätt...kanske en biljett av något slag?
Herregud! Det är kanske en PIP biljett! Lalalalalala, jag ska få se på Kent och Winnerbäck!
Åh, tack snälla tomten!
Hahhahahahahaha, det där var ganska konstigt, men det är faktiskt så jag vill att det ska bli. Tänk er: sommar, sol, kompisar men framförallt KENT OCH WINNERBÄCK! Jag tror inte att jag kommer få en biljett i julklapp ( det var lite sent att skriva till det på önskelistan när jag kom på det), men jag tänker på något vis tjäna ihop 2000 spänn och köpa mig en biljett! (om det så ska betyda att jag måste plocka jordgubbar hela sommaren.)
Och faktiskt så förtjänar jag en biljett nu när jag är färdig med alla mina 24 julklappar. Här är några av dem:
Allt som allt kostade alla julklappar...hmm, vill inte skriva en exakt summa här....men, låt oss säga att det kostade ungefär lika mycket som biljetten gör.....
SÅ SNÄÄÄÄÄÄÄÄLLA TOMTEN GE MIG 2000 KR!
Köp en biljett ni också så ses vi där! Idag har vi sålt fika med klassen på torget, det gick sådär men mina rocky road och brända mandlar tog slut fort i alla fall. Ikväll ska jag bara slappa, äta god mat och mysa med missen. Vad ska ni göra?

Taking a break.

Hallå allihopa! Ville mest säga att jag inte kommer blogga mer nu fören typ nästa helg. Ska åka till stan imorgon och stannar där nästa vecka, och när vi inte har internet är det svårt att blogga. Men det kanske fixar sig någon gång under veckan och i så fall bloggar jag så snart jag kan.
Jag är förövrigt lite nere idag så jag skulle nog behöva en sådan. ↑
Så jag blir lite mer såhär. ↑
Bli så ni med vetja! Då mår man bättre har jag märkt.
Dröm sött!

Let it snow, let it snow, let it snow!

Hejhej! Idag kom det snö! Förstår ni, SNÖ?! Jag blev överlycklig och började sjunga "O helga natt" när vi åkte hem i bilen och det bara snöade mer och mer. Jag vet inte riktigt hur det är inne i stan nu, men här ute i snårstad har det i alla fall lagt sig minst en centimeter. Nu är det bara att vänta på att det ska se ut så här:
Åh, jag vill åka spark! Buhu! Hoppas, hoppas, hoppas att snön stannar kvar. Bilderna är från förra året vid........tja...ungefär den här tiden tror jag. Innan jul i alla fall.
Hej.
Jag åker spark. Det är kul.
Ja, jättekul faktiskt.
Faktiskt heeeeelt underbart.
Haleluja!
Här har vi den duktiga fotografen! (som förresten ville att jag skulle säga att det var hon som tagit bilderna från julcaféet, FAST jag redan gjort det.)
Här är min fina mami.
Och jag som leker skogsmulle (fast jag kanske alltid ÄR en skogsmulle, eller vad säger du Frida?)
Om det är någon därute som jag inte känner som läser min blogg så tänkte jag att jag kunde passa på att visa mitt hus. Ja, vad säger man? Här bor jag. I ett rött hus på en kulle ute i skogen i Värmland. Låter det som om det ligger mitt ute i ingenstans? DET GÖR DET.
Här är jag och mamma tillsammans på sparken.
Om någon undrar vem det är på bilderna så är det jag. Fast innan jag färgade och klippte av håret. Men det fattade nog alla ändå.
Jag hittade den här bilden också.(och jag kanske inte behöver berätta vem som tagit den?) Det var ett tag sedan men jag minns att det var kallt. Väääldigt kallt.
Avslutar med en bild på en snötäckt pumpa för att liksom påpeka lite snällt för vädergudarna att förra året, då var det minsann snö redan efter halloween. Det ni! Om ni kunde fixa det borde ni väl kunna fixa ett par meter nu, en månad försent, för att liksom ta igen lite. Eller?
Idag ska jag inte göra något särskilt, bara skriva klart en SO uppgift och kanske ta ett bad, vi får se. Vad ska ni hitta på i veckan? Den här veckan har vi inga läxor! Tjoho! Vi har inga lektioner heller för den delen. Det beror på att vi har vår årliga luciakonsert i helgen, så vi över hela veckan, varenda lektion. Förutom två då: svenska och matte(!?). Kom på konserten vetja! Den brukar bli superbra, den hålls på CCC och det är norrstrands musikklasser som sjunger och värmlandsoperans sinfonietta som spelar till. Som sagt, kom!
Dröm sött, vi hörs senare!

It feels good to have you back, to know that you will be there when I wake up.

Det är som om jag har blivit hel igen. Som om något av mig saknades förut. Som om jag hade ett stort tomrum inom mig. Men tomrummet ska bli fullt igen, det har redan börjat fyllas på. Det ska bli fullt av kramar, skratt och tårar. Av minnen. Av allt som kommer hända oss tillsammans.  Och jag vet att även om allt inte blir perfekt på en gång, så kommer tomrummet att sakta, sakta fyllas ända tills det är fullt. Jag älskar dig. ♥

Have yourself a merry little christmas.

Hejsan allihopa! Här kommer bilderna från julcaféet jag och Hanna hade.
Vi hade caféet i missionshuset ute i snårstad där jag bor. Så här såg det ut där.
Vi var i två saler, den stora på förra bilden och i den här. Det var mysigt i båda!
Vi hade ett prickigt godisbord också! Gulligt va?
Här är en bild på vår lilla marsipangris. Den var dock sötare i verkligheten.
Vi hade tänt ljus som lyste fint överallt.
Och morfar hade till och med huggit en egen gran till oss!
Här är Hanna. Vi var söta i matchande julförkläden och tomteluvor.
Här har vi lilla jag. Taggad till hundra!
Ganska snart började gästerna komma och det blev snabbt fullt.
Jag och Hanna fick fullt upp med att ta upp beställningar.
Sedan kom ännu mer folk...
Vi fick hjälp av mamma, Tomas, Christina och morfar i köket.
I köket hade vi allt fika. Här är polkacookies.
Lussekatter hade vi såklart också.
Och pepparkakor.
Mumsig mjuk pepparkaka.
Och världens godaste saffranskaka!
Vi sålde julmust också.
Frida tog många andra härliga bilder också, här är några.
Det var nog det.
Ha det bra och ha en skön andra advent!

You can call me Cookie Monster.

Hallå igen! Nu har det blivit ett RIKTIGT långt blogguppehåll men jag har haft fullt upp. Förra veckan hade jag maaaaassor av läxor och bak som skulle göras, jag och Hanna har nämligen haft julcafé i helgen så det skulle bakas kakor och göras godis för fullt. Caféet gick i alla fall jättebra och alla verkade nöjda. Det kommer bilder senare från caféet som Frida tog. Nu i veckan har jag inte heller kunnat blogga fast jag har haft tid, det beror på att vi inte har haft något internet sen vi flyttade till den nya lägenheten. Tyvärr har jag blivit förkyld igen- men den här gången slapp jag i alla fall feber. Imorgon hoppas jag på att kunna gå till skolan igen, det är faktiskt inte särskilt roligt att ligga hemma i soffan hela dagen och kolla på dåliga tvprogram som man inte ens vet vad de handlar om. Här kommer en bild på lite av det godis som jag och Hanna gjorde till caféet.
Brända mandlar, kardemummatryffel, vitchokladtryffel, knäck och pepparkakskola. Dock fick inte våra otroligt snygga marsipangrisar vara med men ni får se dem senare. Nu i helgen ska vi ha en konsert med skolan på CCC. Det är en konsert med en förening som heter Star for life, vi kommer sjunga med deras kör Star choir och Triple & Touch. Det kommer också att vara med lite olika gästaartister. Star for life har konserter för att samla in pengar för att hjälpa skolungdomar i Afrika. De jobbar för att minska spridningen av aids och hiv. Jag tror att det blir en jätterolig konsert med mycket sång och dans. Kolla bara in det här klippet!
http://www.youtube.com/watch?v=QOcS5Pf_E24&feature=related

RSS 2.0