Wednesday Wishlist: Asos

Hejhej! Nu tänkte jag att ni skulle få en ny wishlist, denna gången från Asos med sommartema.
Dahlia Lace Cropped Blouse, 460 kr
A Wear Swan Cardigan, 290 kr
Nishe Embroidered Daisy Prom Dress, 1 450 kr
Nishe Embroidered Clouds Prom Dress, 1 450 kr
( Ack så fina, men usch så dyra! Det är synd, annars skulle jag defenitivt haft någon av dessa två här ovanför på skolavslutningen)
Asos Straw Boater Hat, 180 kr
Asos Midi Skirt In Floral Print, 480 kr
( jag har fått någon liten fling för vadlånga kjolar och den här är
ju heeeeelt underbar)
Yes, det var det! Hoppas att ni fick lite inspiration från Asos, puss!

Zebramaränger, chokladsnittar, chokladbollar, kladdkaka med hallongrädde, havreflarn ryttarkakor, kolasnittar, morotskaka, rabarber&hallonkaka med vaniljsås, chokladbiskvier och citroncupcakes.

Här kommer då alltså lite bilder från caféet! Bilderna är snodda härifrån: http://hellocountryside.blogg.se/
Maaaaaaaaassor av fika. Zebramaränger, chokladsnittar, chokladbollar, kladdkaka med hallongrädde, havreflarn ryttarkakor, kolasnittar, morotskaka, rabarber&hallonkaka med vaniljsås, chokladbiskvier och citroncupcakes. Puh, tror jag fick med allt.
Klockan nio började vi fixa iordning och caféet började vid tolv och höll på till fem. Jag och Hanna hade dekorerat kakorna med fina blommor så de såg extra smaskiga ut.
Och sist har vi Hanna och jag som sålde fika bakom bordet och var tjusiga i matchande prickiga förkläden. Vi satt därinne hela dagen så vi fick inte njuta så mycket av solen, men det var det värt för vi fick in en hel del kosing. Det var superkul med ännu ett café och det är roligt att det är så uppskattat bland gästerna, troligtvis blir det väl något i sommar också så håll ögonen öppna! Ha en fin tisdag, puss!

Baby you can drive my car.

Nu kan jag äntligen skriva ett inlägg igen! Den här helgen har jag varit upptagen med café och alla tankar har kretsat kring det så det har inte funnits möjlighet att blogga, men nu ni! Det kommer bilder och sådant från caféet senare, Frida måste bara lägga upp bilderna först så att jag kan sno dem av henne, hihi. Idag har jag varit i skolan och sedan tog jag och Evelina en sväng på stan där vi fikade och kollade runt lite. Det var mysigt och jag fick bland annat med mig den här hem.
En söt liten blus från Monki med fint blommönster, knappar och gullig krage. Jag är inte helt, helt hundra på om jag ska behålla den, men jag tror det. Jag köpte också lite nya underkläder, en basic t-shirt och en ny concealer. Imorgon blir det väl skola som vanligt och sedan får vi se vad som händer, ha det fint!

Polkarandigt och bruna ben.

Godmorgon! jag tänkte slänga in ett snabbt inlägg innan jag sticker till skolan. Idag klär jag mig såhär i polkarandig kjol och svart topp från Monki och är glad över att mina ben ser hyfsat bruna ut i rätt ljus. Nu måste jag åka, puss!

Jordgubbar, kex, loka och en svettig aula.

Hejsan! Klockan halv två drar jag till sundstaaulan där jag ska befinna mig till circa klockan tio ikväll. Hemskt i detta väder, speciellt eftersom de inte har på ventilationen därinne och alla är så varma och packade som sillar på den lilla scenen att man bara vill svimma och dö lite grand, men det blir nog okej om jag får ta med mina små kompisar ↓
Haha, jag vet NÅGRA som kommer bli avundsjuuuuukaaaaaaa!
Nomnomnom ♥ Jag har precis klippt luggen också, för er som vill veta, äntligen kan jag se igen! Och mitt hår har blivit långt och jag har fått sommarfräknar på näsan och det är 28 grader varmt i solen och livet är bäst. Hihi, pussar och kramar till er!

Zebramaränger.

Hallå där! Denna veckan går mest ut på att njuta av sommarvärmen och att baka till cafeét jag och Hanna ska ha på KRUT-rundan nu i helgen. Idag har jag gjort något så spännande som zebramaränger, och det receptet tänkte jag dela med mig av!
Börja med att sätta ugnen på 125º och smälta 100 gram mörk choklad i vattenbad.
Vispa 3 äggvitor, 2 tsk pressad citron och 1 nypa salt till ett hårt skum. När det är klart ska det gå att sätta bunken upp och ner över huvudet utan att smeten åker ut. Tillsätt 2 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker lite i taget och fortsätt att vispa tills smeten blir blank och nästan lite sidenskimrande.
Blanda ner den smälta chokladen med endast ett par skedtag så att smeten blir randig.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut dina maränger. Grädda marängerna i en kvart och sänk sedan värmen till 100º. Låt därefter marängerna gräddas färdigt i ytterligare 30-45 minuter.
Ta ut och tadaa, du har fått ett helt gäng med superfina, chokladdoftande, randiga, zebramaränger! Ät och njut! Imorgon är jag ledig fram till klockan halv två, för sedan har vi vårkonsert. Dock behöver jag mest redigera film hela dagen, men jag kanske hinner med lite solande också. Ha det så fint, puss!

Summer lovin' had me a blast.

Hejsan! Jag tänkte börja med att säga att jag inte gjorde tårtan helt själv, jag fick hjälp av pappa, Christine och Alma, tacktack! Jag har fått ett par önskningar om att jag ska visa vad jag fick i födelsedagspresent, så här kommer mina små presenter.
Först fick jag:
♥ Ett litet prickigt gulligt nagel och ögonbrynssätt.
♥ En slags smyckeshängare där jag kan hänga mina kragar.
♥ En fin burk och en ännu finare kent- t-shirt som låg i burken.
♥ En ELLE INTERIÖR.
♥ En stringhylla som var en "typ halvpresent" eftersom pappa vann den. ♥♥♥
♥ Massor av pengar.
♥ Ett hjorthuvud i papp som Frida fixat på sin skola och som satt på väggen och därför inte fick vara med på bild.
Sedan fick jag:
♥ Mango bodyscrub och showergel.
♥ Mera pengar.
♥ EN PUTTEBILJETT! ♥
Sedan lite bilder från min dag för att kompensera för att jag inte bloggade igår(höh, jag åt tårta istället).
(well, hello there crazysmile)
Idag har jag varit glad och längtat till PIP. Det har varit över 25 grader varmt och solen har stekt mest hela tiden, körsbärsträden blommar och jag har kunnat klä mig i ny, grön, vadlång kjol från Monki UTAN att behöva ha på mig strumpbyxor under. Till sist så har jag försökt fånga fjärilar med min lilla granne Hillevi och druckit hemgjord ljusrosa rabarberdricka med is och matchande sugrör ur en gammal glasburk för att det helt enkelt smakar mycket bättre och somrigare då. Japp, det var det. Puss på er!

Idag är det ingen vanlig dag...

För idag är det min födelsedag, HURRA HURRA HURRA! Haha, idag är det då alltså 14 år sedan jag kom till världen den 19 maj, världens bästa månad och världens bästa datum!
Imorse vaknade jag upp till sång och det här



Fint ♥ Vi får väl se vad mer dagen har att erbjuda förutom stan och LOL med Hanna. Lördagsfödelsedagspussar till er!

Tårtan del 2: Dekorationen.

Hej igen! Idag har jag firats för imorgon fyller jag nämligen 14! Vi åt upp min tårta som jag ska fortsätta visa hur man gör nu.
Grädden



När tårtan har stått och blivit riktigt saftig är det dags att breda på vispad grädde. Jag vispade dock min lite för hårt, men det gick hyfsat bra ändå. jag valde att göra min tårta persikofärgad, och det fixade jag med lite gul och lite röd karamellfärg i grädden.
Fjärilarna

När du är nöjd med grädden så ska du göra fjärilar att ha på din tårta, eller blommor om du så vill det. Mina gjorde jag faktiskt innan jag bredde på grädden, men det spelar nog egentligen ingen roll i vilken ordning man gör det. Om man är som jag, och inte är så duktig på att skära ut fjärilar så kan man använda speciella "utstickare" som finns att köpa på bland annat Panduro. Fjärilarna är gjorde jag i sockerpasta som man också hittar på Panduro.
Här på bilden ovan är sockerpastan och utstickarna. Men sockerpastan är alldeles för tråkig och vit som den är, så nu är det dags att färga den!
Min tårta skulle ju gå i pastellfärger så jag valde att färga den som här ovanför.
Sedan är det bara att kavla ut din sockerpasta och helt enkelt trycka ut fjärilar för glatta livet.
Och till sist ser dina fjärilar ut ungefär såhär. Gula, blåa, gröna, lila och rosa finfina fjärilar redo att placeras ut på din tårta. Jag gjorde några blommor också som ni kan se på bilderna av den färdiga tårtan som ni får se här nedanför!
Om jag skulle göra den igen så finns det självklart många saker som jag skulle göra annorlunda, men nu bestämde jag att den fick duga. God var den i alla fall! Hoppas ni gillar receptet och att någon ger sig på att göra en likadan tårta. Nu ska jag umgås med min farmor, farfar och gammelmormor hela helgen som har kommit hit ända från Kalmar. Men imorgon är det faktiskt Lots Of Love, ett antirasistiskt event med artister, workshops och föreläsningar på sandgrundsudden som min syster är med och anordnar. Alma, visst är jag duktig som marknadsför åt dig! Jag ska hur som helst gå med Hanna, så det blir nog fint. Puss på er!

Tårtan del 1: Grunden.

Hejhej! Jag skrev ju för några dagar sedan att jag skulle lägga upp receptet på tårtan jag ska göra till min födelsedag. Här kommer alltså del 1: Grunden!
Tårtbotten


Börja med att dela 4 ägg i gulor och vitor i två olika bunkar.
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Vispa även gulorna, 3 dl strösocker och 3 msk vatten poröst.
Rör ner 1 dl potatismjöl, 1 ½ dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver i gulorna.
Om ni vill göra som jag och färga er tårta, så ska ni göra det nu. Jag valde rosa, för det tror jag blir bäst när man gräddar den. Vänd sedan ner vitorna och blanda försiktigt om.
Smöra och bröa en form, men välj vetemjöl istället för ströbröd, det blir bättre till en tårtbotten. Grädda i ugnen i 40 - 45 minuter i 175°. Om man ska göra som jag och göra en trevåningstårta behöver man alltså göra två stycken likadana tårtbottnar till.
Sedan kommer den lite trixiga delen.
Konstruerandet och fyllningen

Här har jag tyvärr inte så många bilder för att hjälpa till, men jag ska försöka förklara så gott det går.
När bottnarna kommer ut ur ugnen, låt dem svalna. När du sedan ska dela dem kan det vara bra att skära av toppen så att den blir jämn och inte så hård. Om ni har färgat tårtan och tycker att den har konstig färg, så är det bara utanpå. Inuti får den ungefär samma färg som smeten hade när ni färgade den, möjligtvis lite blekare.
Sedan är det bara att dela varje botten i tre(eller två om man vill det) delar och lägga i sin fyllning.
Jag valde att fylla min med marsankräm och jordgubbar som jag mosat ihop med lite socker. Först la jag helt enkelt på en botten, lite marsankräm, en botten, jordgubbar och så nästa lager osv. På bilden ovan har tårtan hunnit få två våningar.
Och ungefär så här kan den se ut när alla tre våningar har kommit på plats. Just nu är tårtan rätt så ful, men förhoppningsvis blir det bättre när grädden och dekorationen kommer på. Täck tårtan med plastfolie och låt den stå i kylen och bli saftig, helst över natten. Ja ni, imorgon eller på lördag kommer del två. Ha det så fint!


We're weirdos. But that's who we are! And that's fine.


Heeeej! Nu ska jag äta frukost och kolla på New Girl i laminon. Med andra ord - jag är leeeeeedig! ♥

Trafiken kryper blank som skalbaggskal i månskenet.

Hej igen! Här ovanför är fyra bilder som beskriver min dag, ungefär. Först har vi mina kläder för dagen, jag hade jeans för en gångs skull! De kommer från BikBok, toppen från Monki och koftan från H&M. Det har regnat och blåst nästan hela dagen och på andra bilden är utsikten över en grå himmel från mitt fönster. Sedan har vi mina molnstrumpor som jag tog på mig för att liksom pigga upp dagen lite, haha. Till sist är det en bild på en kopp mumsigt havtornste som jag drack när jag jobbade med min, Nannas och Hildas meteorologifilm. Och det var det! Ledsen att jag inte bloggar om något inressant men snart så kommer ni att få veta hur man gör min pastellfärgade trevåningstårta med fjärilar, jag måste bara göra den själv först, hihihihihi. Det ni! Jaja, ha det så fint, måndagspussar till er!

Hannas konfirmation.

Hejsan! Ja, nu är det ju så att idag har lilla Hanni konfirmerats! Ungefär såhär var min dag:
Klockan tjugo över nio kom mamma och morfar och hämtade mig och Frida. Vi åkte iväg till Väse kyrka där Hanna skulle konfirmeras.
Inne i kyrkan var det fint, dock var det svårt att få bra bilder så den här är den enda jag bjuder på.
Till sist ställde alla konfirmander upp utanför kyrkan för att bli fotograferade.
Øyvind var cool som en agent i sina solglasögon.
Här har vi Frida och Jonathan.
Mamma.
Och Mathilda var där också.
Hanna blev känslosam och kramades massor.
Men sedan blev hon glad igen och vi åkte hem till familjen Alster i skattkärr.
Väl där blev det bål och presentöppning. Den bästa presenten var självklart en putte-biljett!(enligt mig i alla fall)
Efter det åt vi god fläskfilé och någon slags potatisrulle. MUMS!
När det var dags för fika kunde man inte riktigt bestämma vad man skulle ta eftersom Hanna självklart hade bakat ungefär tusen olika saker. Jag gillade i alla fall morotskakan bäst, nomnomnom.
När alla var mätta och nöjda och hade skrivit en liten hälsning i Hannas konfirmationsminnesbok så for vi hemåt igen. Ja, det var den dagen det. Imorgon börjar skolan igen, men bara i två dagar! Tjoho, ha det fint!

Matulda och jag! (OBS! Varning för fult inlägg!)

Godkväll, godkvääll! Nu sitter jag här med lille Matulda och tar fina ego-pics. Wahahah, fina va? Vi har redigerat mattefilm och druckit havtornste, myyys. Hon sover här inatt för vi har lite sovmorgon imorgon eftersom vi ska se Hunger games med klassen. Det blir nog bra, godernatt!

Summer in the city.

Hejsan! nu börjar ju faktiskt skolavslutningen närma sig och jag har börjat titta på klänningar. Jag har hittat 3 stycken som jag tycker om från Asos, men jag är inte säker på om jag egentligen vill ha någon av dem. Hur som helst, här är de!
Den här är enkel men väldigt fin, den skulla passa perfekt till en håruppsätning och ett par röda ballerina. Dock är jag osäker på materialet som är ganska tunnt och lite glansigt.
Den här är som en sommardröm och har den perfekta färgen, men blommorna där uppe sitter lite konstigt.
Den här är riktigt gullig den med, men är den tillräckligt för en skolavslutningsklänning? Jag har ingen aning om vilken av de här jag ska välja, om jag ens ska ha någon av dem! Troligast är nog den första, eller möjligtvis den sista. Men jag har sett fina klänningar här också:http://prinsessankawaii.se/, dock går det inte att kopiera bilder därifrån. Den jag funderar mest på heter Garden Tea Party Dress, om ni vill kolla på den. GAAAAH! Jag vet inte vad jag ska ha. Vad tycker ni? Svara snälla, puss!

It's a beautiful day.

Heejsaaan! Idag är jag på bra humör, så bjuder på en ansiktsbild för en gångs skull. Idag har jag använt min nya jeansjacka tillsammans med min fågelklänning och fått sluta tidigare för vi har den bästa läraren i SO. Fint, puss!

Amerikanska blåbärspannkakor.

Hejhej! Idag har jag gjort något väldigt smaskigt, nämligen amerikanska blåbärspannkakor!
Jag är egentligen mästare på att göra dem, dock blev de inte lika bra som de brukar den här gången eftersom jag hade lite för mycket blåbär i. Det gjorde inte så mycket, för goda blev de i alla fall! Hur som helst så tänkte jag att ni skulle få receptet, men idag blir det inte som de andra recepten för ni får inga bilder i "steg för steg-guiden". Här kommer receptet!
1. Blanda 2 ½ dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 msk socker, 1 krm salt och 1 tsk vaniljsocker i en bunke.
2. Häll i  2 ½ dl mjölk, följt av 2 msk smält smör och knäck tiill sist i ett ägg. Rör försoktigt i blåbär i valfri mängd.
3. Nu är det dags att steka pannkakorna. låt en klick smör smälta i pannan och klicka sedan ut ungefär en msk smet per pannkaka.
4. Grädda ca 1 ½ minut tills det börjar bli små bubblor på pannkakans yta, vänd då och grädda en minut till på andra sidan. fortsätt tills smeten är slut. Klart!
5. Servera med valfria tillbehör. Sirip, jordgubbar, hallon, kokos och banan är supergott till! Dock inte tillsammans, hehe. NJUT.
Ja, nu har ni det smarriga receptet. Idag har jag varit med när Frida övningskörde, det gick faktiskt jättebra! Ikväll ska jag äta grillat och så får vi se vad som händer, troligtvis inte så mycket. Puss!

Den allra finaste blå färgen.

KOLLA KOLLA KOLLA!!!!!!! Idag fick jag med mig ett riktigt fynd hem, nämligen den perfekta jeansjackan!
Den är så där riktigt bra i modellen och har den allra finaste blåa färgen. Tänk er nu att denna jeansjacka gjord till perfektion bara kostar 150 kr, omöjligt, eller hur? Men jag kom över den för just 150 kr! Från början kostade den 300 kr, men de hade specialerbjudande på jackor. ÅHH! Ibland har man bara sån himla tur, jag hade lätt kunnat lägga trippelt så mycket på den här jeansjackan, men det slapp jag för min fina mamma betalade. Tack mamma! Min blogg handlar mer och mer om kläder, men jag vet inte riktigt om det är bra eller dåligt(?). Kanske har den helt enkelt förvandlats till en modeblogg i stil a lá Klara? Jaja, nog tjatat om detta nu, ha en riktigt fin fredagskväll! Jackan kommer förresten från Monki, kjolen från Beyond Retro och strumpbyxorna från Asos. Puss!

Plisserad och ljust pastellgrön.

Heeej! Jag har glömt att visa upp en ny favorit för er.
Den här plisserade,  ljust pastellgröna kjolen köpte jag på BikBok ett par dagar innan valborg och den hamnar redan i topp bland mina finaste kjolar. Plisserade kjolar + våren = ♥ Haha, fint va? Jag kände att jag behöver föra in lite mer skola i min blogg, och vad passar bättre än matte? Nej, nu ska jag äta Ben&Jerry och kolla på Modern Family,  puss på er!

Och vi satt på gräset som växte i takt med himlen.

Hejhej! Idag var det som att alla tecken på försommaren kom på en enda gång. Jag har sett minst fem fjärilar, det är 19 grader i skuggan och jag har spontanbadat i idrottskläder i kroppkärrssjön och ätit glass i gräset med fina vänner. När jag kom hem såg det ut såhär.
Flädersaft, mackor och bra läsning. Ja, vad mer ska jag säga? Min eftermiddag hade kunnat vara sämre. Ha det fint!

Kapitulera omedelbart eller dö!

Hejsan! Nu tänkte jag berätta vad jag har haft för mig de här senaste dagarna när jag inte har bloggat.
Alma fyllde år i fredags, så på lördagen firades hon och jag hjälpte till lite smått med hennes regnbågstårta. Fin va?
I söndags var jag ute och sprang bort all tårta, sov länge i mitt mjuka, fluffiga täcke och läste massvis. När jag hade läst ut hungerspelstrilogin(så himla bra, LÄS DEN!)så började jag på en annan bok, Kapitulera omedelbart eller dö!( också himla bra, LÄS DEN MED!).
Igår var det ju valborg och jag spenderade min kväll med Hanna, Mathilda och Wilma. Vi hade picknic på Kungsnäs och myste med filtar, pizza och bra musik. Det blev en riktigt fin kväll.
Och idag vaknade jag upp till hembakade scones och nypressad apelsinjuice hos Hanna. Inte så illa. Ja, det var nog allt. jag är ledsen för den dåliga kvalitén på de svartvita bilderna, men jag glömde kameran så fick fota med mobilen. Idag är det ju föresten första maj, wiieee! Som jag har längtat efter denna supermånaden. Massvis med vårpussar till er!

RSS 2.0