Smultronlycka ♥

 
 
 
 
 
 
16 strån fulla med smultron + mjölk + grädde + socker = Lycka ♥

Vi kommer att kasta slängkyssar tills vi färgar av oss på himlen.

Hejhej! Idag har det regnat och blåst precis hela dagen. Det liknar mer oktober än juni, usch! Men lite mysigt är det ändå, man får dricka massvis med te och svepa in sig i filtar och täcken. En sådan här dag passar det ju också bra att gå på stan, och det har jag och Hanna gjort. Annars har jag mest suttit och ritat med mina underbara nyinköpta ProMARKER- pennor. 
 
 
 
Ha det super, puss!
 
 

We're gonna have a party!

 
 
 
 
 
Nu är vi redo för feeest!

Flowers in my hair.

Goddagens! Idag är det midsommarafton och det ser ut som att vi faktiskt blir utan regn i år, dock blåser det något så förfärligt här ute i Snårstad. 
 
 
Jag ser ut ungefär såhär i ny, hallonmönstrad klänning från H&M och uppsatt hår, vi får se om jag kanske vågar mig på att pröva margaretaflätor dagen till ära. Strax kommer släkten och då äter vi midsommarlunch, sedan blir det traditionell dans runt midsommarstången med grannar och vänner, och ikväll är det fest i växthuset. Fullspeckat schema med andra ord! Nej, nu måste jag gå, men ha en himla fin midsommar nu hörni!!!

Sommartider.

Hejsan! idag har det faktiskt varit sommar i luften för första gången på ett tag nu, härligt! Jag bjuder på några bilder från min lugna, men sköna dag.
 
 
 
Här har vi jag som ska ut och sola i värmen.
 
 
 
Det härliga vädret.
 
 
Rabarberkräm i solen.
 
 
Liten misse som slickar skålen.
 
 
Mina ben.
 
 
Och slutligen en glad Frida ute och övningskör. Ha en fin onsdagskväll, puss!
 
 

Juniregn, pannkakor och bubbelbad.

Hejhej! Igår regnade det största delen av dagen och jag slappade mest och badade bubbelbad.
Idag kom Hanna hit och vi har jobbat i morfars trädgård och gjort amerikanska pannkakor!
Ikväll sover Hanna här och imorgon jobbar vi lite mer och det kanske blir en liten tur till stan. Ha det superfint och njut av sommarlovet nu, puss!

Spring för livet.


Nu drar jag ner mot stan för att titta på mamma och Christina när de springer stadsloppet, lycka till! Det blir nog bra, så tummen upp. Puss!

School's out for summer!

Hejsan! Idag har jag SOOOOMMAAAAAAARLOOOOOV!!! WIEEE! Klockan sex gick jag upp imorse och vid halv 8 bafanna jag mig i domkyrkan där vi hade skolavslutning. Efter att ha kollat på ett antal betygsutdelningar, lyssnat på flera tal och sjungit Den blomstertid nu kommer så fick vi äntligen gå ut ur kyrkan och in i sommarlovet! Här kommer några bilder från avslutningen.
Här har vi Wilma och Mathilda inne i kyrkan.
Och Moa och Nanna bakifrån.
Utanför kyrkan så skulle alla kramas.
Här är Wilma och Nora.
Och här är Moa (och Nora och Evelina i kanterna).
Här har vi hela gänget! Det är så roligt med skolavslutning, för alla klär upp sig och är så himlans fina.
Sedan var vi ett gäng som vandrade vidare till Carli för att äta glass.
Det var gott.
GLAD SOMMAR PÅ ER!

Wednesdayinspiration.

Nu har ni fått lite onsdagssommarinspiration av mig i form av hjärtformade solglasögon, blommor i håret, glass, en tjusig gammal bubbla, blommor och solskensfrukost. Härligt! Puss!

De tre vännerna och tältet.

Hejhej! Igår blev det inget bloggande för väldigt hastigt bestämdes det att jag, Wilma och Mathilda skulle tälta i Wilmas trädgård. Vi är nämligen lediga idag, så vi har haft det supermysigt både igår och idag! Här kommer lite bilder från kvällen.
Välkommen in i vårt tält!
Gud så vackert! Inne i tältet var det varmt men mysigt.
Här har vi Wilma.
Och Mathilda.
Vi hoppade studsmatta i våra pyjamasar, så här nedanför kommer maaaaaassor av hoppbilder i dålig kvalité.
Och här kommer också några bilder från idag när vi gungade lite.
Japp, det var det ungefär. Imorgon är jag ledig förutom två timmar då jag ska öva inför skolavslutningen i domkyrkan. Härligt! Ha det fint, puss!

Daisy.

Hejsan och hallå! Idag har jag varit på skolan med Christine och fått hjälp med att sy om min skolavslutningsklänning lite grand. Jag letade jättelänge efter en klänning och hittade massor, men antingen var de slut i min storlek eller helt enkelt för dyra.
Tills sist bestämde jag mig för den här 





Den ser lite formlös ut på första bilden, men den är finare på. Som sagt, den var inte mitt förstahandsval, men den sticker i alla fall ut från mängden och det är nästan det viktigaste tycker jag. Och den blev helt klart bättre efter att den blivit uppsydd cirka 5 cm. Tack för hjälpen Christine! Ni får se den på senare, puss!

Echoes.


Idag klär jag mig i ny, blommig, knytblus från BikBok, svart klänning från H&M och strumpbyxor som vanligt från Asos. Jag är glad över att jag har tonat håret och att jag idag hade min sista lektion för den här terminen, och mindre glad över att solen just gick i moln. Japp, nu fick ni en liten rapport om hur det är just nu, puss!

Sverige, sverige älskade vän.

Hejsan! Igår hade jag en mysig men ganska seg nationaldag. Först åkte jag in till stan med Hanna, mamma och Tomas och vi åt glass på Carli ( jag tog yoghurt med amarenakörsbär och blodapelsinsorbet, MUMS!) och efter det gick jag och Hannisen på stan en tag. Sedan åkte vi hem och jag och Hanna hade allmänt mysigt och tog en cykeltur och hälsade på hästar mm, medan vi väntade på att Jonathan, Christina, Øyvind och morfar skulle komma och äta middag. Till slut kom de och det smakade suuuupergott. Först grillat med färskpotatis och sedan jordgubbar och snickersrutor!
Igår var det nästan lite sommar i luften igen och det var härligt, men trots att jag hade en lugn dag så var jag så himla trött att jag i princip somnade så fort jag la huvudet på kudden. Hoppas att ni också hade en skön nationaldag, och om inte, don't forget that tomorrow's friday! Puss!

Vilken färg har själen älskling?

Hej! Idag är det ju nationaldagen och jag ska in till stan med hanna, där får vi väl se vad som händer, men jag är i alla fall sugen på glass. Annars så bakar jag snickersrutor och pussar på min gosiga katt som somnade i mina fina gamla påslakan förut.
Ha nu en bra nationaldag, puss på er!

Rabattrensning och rabarberdricka.

Hejsan! Förlåt att jag inte har bloggat, men jag har helt enkelt inte haft någon lust. Idag har vi "operation dagsverke", så istället för att jobba i skolan så är jag hemma och hjälper mamma med att rensa rabatter, kupa potatis och plantera blommor. När jag inte gör det tittar jag på Pretty little liars och dricker världens godaste rabarberdricka, som jag hade tänkt att ni skulle få receptet på. Här kommer det!
1. Skölj 1 kg rabarber. Skär i småbitar med skalet kvar och koka med 1,75 liter vatten tills den går sönder.
2. Häll upp i silställning och låt saften rinna av i ca 20 minuter.
3. Rör i 2 dl strösocker. Pressa eventuellt i lite citron. NJUT!
Ja, då har ni det. Testa att göra den, särskilt om ni har egna rabarber i trädgården, för den är supergod!
Hoppas att ni har en lika fin måndag som jag, puss!

RSS 2.0